In lupta pentru titlul HSBC Sevens Series, Noua Zeelanda mai are nevoie de un loc 6 la turneul din Scotia de week-endul acesta. Cele doisprezece puncte acumulate plus punctul pentru participarea la turneul de la Londra ar asigura All Blacks cele 13 puncte necesare castigarii titlului, indiferent de rezultatele adversarilor.

sevens series

Sanse teoretice mai au Africa de Sud, care trebuie totusi sa recupereze o diferenta de 32 de puncte in doua turnee, Fiji, 34 de puncte in doua turnee si Samoa, 38 de puncte de recuperat. Totusi, All Blacks s-au calificat in acest sezon de fiecare data in semifinale, exceland prin constanta si clasarea pe podium in fiecare etapa. Cursa de urmarire a S-Af, Fiji si Samoa pare astfel “misiune imposibila”.

Mai interesanta pare lupta pentru locul II si locul III al Seriilor din acest an. In grupa A, Af’Sud joaca chiar impotriva samoanilor  pentru calificarea in sferturi. Daca se vor califica impreuna,  sferturile le rezerva meciuri relativ accesibile, cu castigatoarea si locul doi ale unei grupe formate din Franta, SUA,Tara Galilor si Rusia. Fiji are o grupa accesibila, dar in sferturi vor intalni NZ, Anglia, Scotia sau Portugalia, pentru a da piept in semifinale cu una din contracandidatele la locul II-III al Seriilor. Nici una din cele trei echipe nu isi permite sa rateze sferturile de finala in aceste ultime doua etape daca vrea sa pastreze o sansa la castigarea unei medalii.

Surse: http://www.irbsevens.com