Ziua a treia a Hong Kong sevens a programat jocurile eliminatorii: sferturile de finala, semifinalele si finalele.

HK7s

In grupa a doua valorica, favoritele au trecut usor de sferturi: Rusia, Zimbabwe, Tonga si Georgia s-au calificat in semifinale. In semifinale echipele din Sud s-au impus, Tonga a eliminat Georgia si Zimbabwe pe Rusia. Finala a fost une de vis, cu rasturnari de situatie pe tabela de marcaj si s-a incheiat cu victoria africanilor.

In prima grupa valorica, echipele iesite din cursa pentru marele trofeu s-au hotarat parca sa faca spectacol, indiferent de rezultat. Astfel Hong Kong a invins Argentina, Statele Unite pe Scotia iar AfSud si Anglia s-au impus de o maiera categorica in fata Spaniei si Frantei. In finala „Shield”, Franta a intors rezultatul impotriva Argentinei si a castigat in ultima secunda de joc.  In lupta pentru „Bowl” Hong Kong s-a calificat in finala trecand surprinzator de SUA. Englezii au facut un meci mare impotriva Africii de Sud, au revenit de la 14-0 si s-au calificat in finala Bowl, unde au trecut lejer de echipa tarii gazda.

In sferturile „Cup” nu au fost surprize, insa semifinalele Cupa si Plate au asigurat spectacolul. In semifinalele pentru locul V, Canada a trecut surprinzator de Portugalia, iar Samoa de Australia in urma unor meciuri spectaculoase, in care frumusetea jocului a primat asupra tehnicii pure. Finala a fost adjudecata logic de Samoani.

Semifinalele Cup Tara Galilor si-a asigurat locul in finala datorita unui joc curat, in care au respectat bazele jocului si prin care au reusit sa destabilizeze jocul creativ al Kenienilor. In a doua semifinala, in ultimul mint al primei reprize Noua Zeelanda conducea cu 14-0 si Fiji nici nu intrase i 22-ul advers. Apoi, fijienii au pornit asediul: rezultatul final 33-14 ne scuteste de orice comentarii.

Finala a inceput echilibrat, dar Galezii au speculat fiecare oportunitate si in minutul 8 conducea cu 19-0. Din nou a inceput asediul fijian, asediu care a a dus fijienilor 26 de puncte si victoria in turneu.