Etapa a VI-a a HSBC World Series promite un spectacol total.

sevens series

La startul competitiei s-au inscris 28 de echipe, din care 23 vor participa la Cupa Mondiala de la Moscova. Singura echipa calificata la Cupa Mondiala si care nu participa la HK 7’s este echipa insulelor Filipine. Turneul de 70 de meciuri va incepe vineri si se va incheia duminica.

HK7s

Grupa principala va fi compusa din 16 echipe care vor lupta pentru a castiga Cathay Pacific /HSBS Hong Kong Sevens 2013. Din celelalte 12 echipe, primele patru se vor califica la turneul de baraj de la Londra. Acolo se vor stabili echipele care vor participa la editia 2013-2014.

Acest regal sportiv se bucura de o audienta enorma, unele dintre companiile aeriene din zona Asia-Pacific precum Cathay si Air New Zealand fiind interesate de transmiterea turneului/ rezumatelor chiar la bordul avioanelor!

In plan sportiv, inca de la faza grupelor se anunta meciuri interesante. Grupa C, compusa din Samoa, Scotia, Anglia si Portugalia pare cea mai echilibrata, dar in celelalte grupe, lupta se anunta dura pentru locul II, calificant in „sferturi” : grupa A- Argentina, Tara Galilor, Australia par a se lupta pentru locul II in urma Africii de Sud, in grupa B marea favorita este Noua Zeelanda, iar lupta pentru locul II se va da intre Statele Unite, Franta si Kenia, iar in grupa D, Fiji pare sa nu aiba un rival pe masura, concurand cu Spania, Canada si Hong Kong.

In clasametul HSBC Sevens Series conduce Noua Zeelanda, urmata de Africa de Sud, Samoa si Fiji, prima echipa europeana fiind Franta, clasata pe locul V.

Sursa: HSBC Sevens Series.