Ziua a doua a Hong Kong sevens a fost presarata de surprize.

HK7s

Grupele secundare, in care se joaca locurile pentru barajul de la Londra:

Grupa G s-a terminat fara surprize, Rusia fiind urmata in clasament de Zimbabwe, Insulele Cook si Mexic.

In grupa F, Georgia a produs surpriza negativa. Un meci egal cu Brazilia si o infrangere in fata Japoniei -castigatoarea grupei- i-a dus pe „Lelos” pe pozitia a treia, inaintea echipei Jamaicai.

In grupa E, Tonga s-a impus logic, fiind urmata de Tunisia, Uruguay si Taiwan. O surpriza poate fi numita infrangerea africanilor de catre Taiwan, 24-26.

Grupele principale:

In grupa D, victoria de ieri a Canadei asupra Spaniei le-a asigurat americanilor locul II si calificarea in sferturi. Atat ibericii cat si americanii s-au impus logic in fata Hong Kongului si au pierdut cu Tonga, castigatoarea detasata a grupei.

Crupa C: Prima surpriza a fost eliminarea Angliei din lupta pentru trofeul suprem, jucatorii trandafirului incheind grupa pe locul IV. A doua surpriza a constituit-o clasarea pe locul I a Portugaliei, inaintea samoanilor si a scotienilor. Lusitanii s-au impus in fata samoanilor si a scotienilor, si chiar daca au pierdut meciul cu englezii au terminat grupa pe primul loc. Pentru al doilea loc calificativ in sferturi s-au luptat in ultimul meci al grupei Scotia si Samoa. La capatul unui joc dramatic, samoanii s-au calificat „la punctaveraj”. Rezultatul meciului a fost 12-12 si scotienii au irosit doua ocazii importante  in ultimul minut: o lovitura de pedeapsa jucata la mana, si o margine pierduta in 22-ul advers imediat dupa sunetul sirenei…

In grupa B favoritii -All Blacks- au castigat grupa fara probleme. Lupta se dadea pentru pozitia a doua intre Franta, SUA si Kenia. Fiecare echipa avea atuurile si sansa ei.  Kenia si-a invins la limita adversarele, meciul de astazi cu Franta fiind unul de referinta. O transformare a stricat echilibrul perfect dintre cele doua echipe si a trimis Kenia in sferturile Cup (19-17). Meciul dintre SUA si Franta a fost decis de asemenea de o transformare, 21-19 in favoarea cocosilor.

Grupa A parea la discretia sud-africanilor. Iata insa ca AfSud a incheiat grupa pe locul IV, iar  surpriza placuta vine de la Australia, cea mai slab cotata echipa din grupa. Australienii s-au aparat precis, si fara a arata mari valente ofensive au marcat putin mai mult decat adversarul. Dupa infrangerea cu Tara Galilor a urmat victoria neta cu AfSud, 21-12 si cea la limita in fata Argentinei 12-5. Argentinienii, dupa ce au trecut de AfSud au jucat slab astazi si au pierdut atat cu Australia cat si cu Tara Galilor. Galezii s-au inclinat doar in fata sudafricanilor, intr-un moment in care calificarea lor in sferturi nu mai putea fi pusa la indoiala.

Sferturile de finala de maine propun urmatoarele partide:

Bowl:

Argentina-Hong Kong

Scotia-SUA

Spania-Africa de Sud

Franta-Anglia

Cup:

Tara Galilor- Canada

Portugalia-Kenia

Fiji-Australia

Noua Zeelanda-Samoa.