frrIn deschiderea IRB Nations Cup Romania a intalnit Rusia. Cei care au privit meciul au avut parte de un bun spectacol rugbystic intr-un meci echilibrat. Rusia a inceput mai decis meciul si conducea cu 14-3 dupa 15 minute. Presiunea pusa de romani a fost recompensata cu doua incercari, dar rezultatu la pauza a fost egal 17-17, dupa transformarea unei lovituri de pedeapsa de catre rusi.

Repriza a doua a continuat sub semnul echilibrului, dar Stejarii au fost mai concisi si au marcat o incercare si doua lovitura de pedeapsa fata de doar o lovtura de pedeapsa pentru Ursi. Victoria aceasta pune Romania intr-o pozitia favorabila pentru castigarea IRB Nations Cup, desi deocamdata echipa noastra se afla pe locul doi, depasita la punctaverajj de Emarging Italy.

Al doilea meci al zilei a pus fata in fata Emarging Italy si Argentina Jaguars, echipe formate din jucatori care bat la usa nationalelor „mari” din tarile lor.  Meciul a aratat o usoara superioritate a italienilor, dar a fost unul echilibrat, cu putine actiuni periculoase. Foarte tacticizata, aceasta partida a fost animata de evolutia flankerului italian Ruffolo, care a reusit doua incercari, si de duelul transformeurilor, castigat clar de juatorul azzurilor.

Etapa a doua se va juca miercuri 12 iunie si va pune fata in fata Romania si Argentina Jaguars de la ora 18:00 si Rusia si Emerging Italy de la ora 20:00. Cele doua meciuri vor fi transmise in direct pe TVR1 respectiv TVR2.