In etapa a doua a Rugby Championship favoritele s-au impus din nou.

In Argentina Gazelele au depasit Pumele cu un scor mult mai strans decat in etapa inaugurala, Argentinienii conducand chiar jumatate din meci. Sud-Africanii au recuperat puncte pretioase in repriza secunda si au reusit sa intoarca rezultatul in favoarea lor in ultimele 10 minute. Scorul final, 22-17  arata superioritatea si experienta sud-africanilor, dar si puterea de lupta a argentinienilor.

La Wellington toata lumea se astepta la un recital neo-zeelandez in fata australienilor. Wallabies si-au onorat blazonul, in ciuda inferioritatii evidente in linia intai si s-au inclinat mai greu decat pe teren propriu. Punctele All Blacks au fost marcate in urma unor actiuni colective de toata frumusetea.  Cupa Bledisloe ramane astfel in Noua Zeelanda dupa victoria cu 27-16 din acest week-end.

Se contureaza din nou o lupta in doi pentru  trofeul Rugby Championship intre Africa de Sud si Noua Zeelanda in 2013. De urmarit va fi si duble directa intra Argentina si Australia, o dubla in care se poate intampla orice.