Ultima etapa a Turneului are in program trei partide relativ echilibrate.

6n

italiairuPrimul meci al zilei, de la ora 16:30 este cel dintre Italia si Irlanda. Italia a aratat ca o echipa mare week-endul tracut la Londra, iar Irlanda pare ca nu se regaseste in acest turneu. Apararea italiana si-a demonstrat calitatile, reusind sa incaseze doar doua incercari in meciurile contra marilor favorite, Anglia si Tara Galilor. Irlanda nu reuseste sa fructifice numeroasele oportunitati pe care si le creaza, in ciuda unui joc agreabil. Ambele echipe au pierdut puncte in clasament datorita penalitatilor. Este deci foarte posibil ca acest meci sa fie decis de transformeuri.

wru

rfuMeciul al doilea, care va incepe pe Millenium din Cardiff de la ora 19:00 este chiar finala Turneului din acest an. Tara Galilor are nevoie de o victorie la o diferenta de minim 14 puncte. In acest caz este greu de crezut ca Trandafirii vor reusi sa marcheze cu 3 incercari mai mult decat galezii si sa-si adjudece astfel turneul. Din acest punct de vedere, ambele echipe nu au decat sa practice stilurile de joc de pana acum: gazdele vor incerca sa joace deschis si sa marcheze si incercari iar oaspetii vor incerca sa adauge cate 3 puncte pe tabela de fiecare data cand vor avea ocazia.

ffrscotlandUltimul meci al zilei si al Turneului va incepe la ora 22:00 si se va juca pe Stade de France. Cocosii au dezamagit in acest turneu si spera sa obtina prima victorie din aceasta editie. Ciulinii au sanse teoretice la ocuparea locului doi, daca obtin o victorie pe Parc si Anglia castiga in Tara Galilor. Totusi, diferenta la punctaveraj intre Scotia si Tara Galilor este de 31 de puncte si este greu de crezut ca atat scotienii cat si englezii vor castiga cu cate 15 puncte diferenta. Franta a parut in acest an o echipa fara orizonturi, fara vlaga, lipsita de orice stralucire, pe cand Scotia si-a aratat pragmatismul si a obtinut doua victorii in ciuda faptului ca a jucat majoritatea timpului in propriul teren.

Toate meciurile pot fi urmarite la tv pe Dolce Sport si pe internet pe wiziwig.tv sau LSHunter .

Surse: frr.ro, wiziwig.tv, lshunter, fira-aer, rbs 6 nations, lelostream.com