Meciul dintre Rusia si Belgia a fost un meci spectaculos, cu 11 incercari.

european-nations-cup

Partida a fost echilibrata, dar ursii au dat impresia ca au meciul in mana in orice moment. Pentru fiecare incercare inscrisa de belgieni rusii au avut un raspuns prompt, printr-o incercare reusita imediat.

Evolutia scorului reflecta acest lucru: 5-0, 5-7, 10-10, 17-13, 23-18, 36-18, 36-32, 43-32. Meciul a fost foarte animat, greselile in defensiva ale belgienilor permitand sarje devastatoare ale rusilor, iar relaxarea gazdelor permitand “diavolilor negri” sa-si etaleze intregul bagaj de cunostinte in jocul ofensiv.  Echipa oaspete s-a aratat foarte agresiva si artagoasa, provocand mereu jucatorii rusi. Rusii in schimb si-au jucat jocul, alternand jocul dintr-o pasa cu jocul deschis, au evitat sa intre in schimburi de suturi inutile si si-au demonstrat forta la fiecare impact. Totusi, belgienii au reusit sa inscrie o incercare in urma unui mol si a unei succesiuni de pick and go, ba chiar au “marcat” o incercare de penalizare cand au fortat inaintasii rusi la greseli repetate la o gramada la 5 metri de butul gazdelor. Este drept ca belgienii au impins in 8 contra 7, dar nimic nu le ia din eritul de afi fortat incercarea de penalizare. De asemenea, cea de-a treia incercare a rusilor a fost una de penalizare, pentru aceleasi greseli in gramada ordonata. La final rusii au contabilizat 7 incercari din care 4 transformate, iar belgienii 4 incercari din care 3 transformate si 2 lovituri de pedeapsa.

Belgia se arata o echipa dificila pentru editia viitoare a CEN, si merita felicitari pentru prestatia din acest an. Rusii, reusind bonusul ofensiv si-au asigurat medalia de bronz a acestei editii a CEN si au reusit sa puna presiune pe urmaritoarele sale pentru locul III la finalul calificarilor pentru Cupa Mondiala.