6n

Etapa a cincea a Turneului celor 6 Natiuni programeaza trei partide foarte importante.

Sambata de la ora 16:30, pe Dolce Sport putem viziona Scotia – Tara Galilor. Desi ambele echipe au sanse teoretice la castigarea Turneului, galezii sunt totusi favoriti. Dupa infrangerea in fata Irlandei din prima etapa, ei s-au impus in Franta si acasa in fata Italiei. Scotienii s-au aratat pragmatici in meciurile de acasa impotriva Irlandei si Italiei. Ambele echipe au jucat mai bine in repriza secunda in meciurile disputate pana acum in Turneu, dar galezii s-au aratat mai ofensivi.

De la ora 19:00 este programat meciul Irlanda – Franta, transmis de Dolce Sport2. Cele doua echipe sunt marile perdante ale turneului de anul acesta, fiind iesite din cursa pentru titlu. Franta chiar a pierdut primele trei partide. Probabil meciul se va juca la nivelul deschiderii, Murray-Jackson fiind fata in fata cu Parra-Michalak. Michalak este la a 65 selectie, Parra are peste 50. Dar Michalak nu a confirmat pe timpul turneului meciurile bune facute in toamna. Murray are 17 selectii, iar Paddy Jackson a debutat etapa trecuta. Desi jocul cu piciorul al lui Murray a lasat de dorit, jocul sau impreuna cu celalalt debutant, Marshall a fost impresionant. Cel putin pe hartie, inaintarea franceza este superioara treflelor, iar centrul Marshall va avea mult de lucru in fata lui Fofana.  Va fi o lupta a orgoliilor intre imprevizibilii francezi si echipa in plina schimbare a Irlandei.

Duminica de la 17:00, Dolce Sport transmite Anglia-Italia. Englezii sunt singurii ramasi in cursa pentru Marele Slem. Italienii au aratat un joc bun de posesie , incununat chiar cu o victorie istorica impotriva Frantei. Meciul pare dezechilibrat de la inceput si forma buna a englezilor ii prezinta ca favoriti certi, dar italienii nu au nimic de pierdut si vor merge sa-si vanda scump pielea pe Twickenham.

Surse: frr.ro, http://www.rbs6nations.com, FIRA-AER.