Desi a ocupat „doar” locul II, echipa Romaniei a terminat editia 2013 fara infrangere, fiind la un pas de victoria in CEN 2013.

frrPrincipalul castig al Stejarilor a fost in opinia mea faptul ca nu ne-am mai impiedicat de natiunile „mici” precum Spania, Portugalia sau chiar Rusia. Daca in alte editii ale turneului s-a intamplat sa pierdem, uneori chiar la Bucuresti impotriva acestor selectionate, anul acesta Romania a aratat ca este o putere fata de noile pretendente la trofeul CEN.

Al doilea mare castig al echipei noastre a fost disciplina in joc. La acest capitol romanii au reusit sa nu mai ofere pe tava puncte adversarilor, sa nu mai primesca lovituri de pedeapsa foarte usor. Doar de 12 ori au reusit adversarii nostri sa inscrie din lovituri de pedeapsa in cele cinci meciuri ale editiei 2013 a CEN.

Al treilea castig a fost apararea. Romania a incasa doar 5 incercari in acest turneu, din care doua in momentul in care meciurile respective erau deja jucate, cu Belgia si cel de-al doilea cu Spania.

Al patrulea castig a fost atacul pe treisferturi. Statisticile ne arata ca in acest an troacarii romani nu au ramas datori, reusind sa inscrie jumatate din incercarile Stejarilor in acest turneu.

Al cincilea mare castig a fost la nivelul atitudinii in joc percepute de suporteri. Din fata televizorului, am vazut vointa, dorinta de a juca si de  a se impune, daruire. Nu sunt singurul care crede acest lucru. Sa fie oare legat de disciplina in joc?

Al saselea mare castig a fost improspatarea echipei, noii veniti in lot facandu-si pe deplin datoria. Din punctul meu de vedere, lucrurile se leaga si de evolutia „Lupilor” in Challenge Cup, competitie care a oferit pretendentilor la un loc in echipa nationala sa isi arate calitatile si sa-si probeze valoarea la un nivel ridicat.

Ar fi bineinteles si lucruri care nu multumesc, cum ar fi tocmai incercarile primite pe fondul unei posibile relaxari, punctele ratate in jocul cu piciorul, etc . Sigur mai sunt si alte lucruri care nu au multmit pe deplin antrenorii, dar asta este treaba staffului echipei nationale: sa analizeze si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a duce Romania la Cupa Mondiala fara a mai trece prin frumoasele -totusi- emotii ale recalificarilor…