Sambata si duminica, pe terenul de rugby din Valea Aurie a avut loc Cupa Cibinium la minirugby si rugby-tag, eveniment organizat de CSR Sibiu in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Sibiu, cu sprijinul CSM Sibiu si cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

DSC_0317

Turneul de minirugby desfasurat sambata a gazduit doua competitii, la categoriile U10 si U14.

 

 

 

La U10, echipa-vedeta a fost Ariesul Mihai Viteazul. Echipa de fete antrenata de Sorin Rus a depasit net pe Soimii Campia Turzii, dar datorita depunctarii din meciul cu Wariors

Ariesul-Soimii

 

Timisoara a ocupat doar pozitia a treia in clasament. In meciul Timisoara- Mihai Viteazul, datorita unor suspiciuni de lipsa de fair-play a banatenilor, la scorul de 10-10 in ultimele minute ale meciului, Ariesul s-a retras de pe teren. Astfel, finala turneului s-a jucat intre Wariors Timisoara si Soimii Campia Turzii, meci castigat in prelungiri, prin „eseul de aur” de Soimii. Clasament: Locul 1 Soimii Campia Turzii, locul 2 Wariors Timisoara, locul 3 Ariesul Mihai Viteazul. Cea mai tehnica echipa a turneului, Ariesul Mihai Viteazul.

CSR- CSM Campia TurziiCategoria U14 a adus pe teren echipele CSR Sibiu, CS Florin Popovici Baia Mare, CSM Campia Turzii si Wariors Timisoara. De data aceasta cea mai buna echipa a fost echipa maramureseana, invingatoare clara in toate partidele disputate. Pe locul secund  s-a clasat echipa CSM Campia Turzii, invingatoare in fata sibienilor si a timisorenilor. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Timisoara, in urma excelentei prestatii in fata gazdelor.

tag Duminica a avut loc un turneu open de rugby-tag, a carei tema a fost buna-dispozitie si fair-playul. Astfel, in aceeasi echipa am putut vedea old-boys si copii de 8 ani, jucatori cu state vechi in rugbyul romanesc si simpli iubitori de sport, la primul contact cu balonul oval sau parinti si copii. Aproape 50 de jucatori  printre care veterani ai rugbyului sibian, jucatori ai CSM, CSS Soimii si CSR Sibiu, jurnalisti,  uniti de vraja balonului oval s-au amuzat impreuna pe terenul cu „H”-uri. Marii invingatori al turneului a fost rugbyul, voia-buna si toti cei prezenti.

Multumim sponsorilor Banca Comerciala Carpatica si Simpa, partenerilor DJTS Sibiu si CSM Sibiu si benevolilor Arcas Ovidiu, Platon Dorin si Oltean Razvan, jucatori ai CSM Sibiu care au asigurat arbitrajul pe perioada celor doua zile precum si participantilor care au facut ca acest turneu sa devina cel mai mare eveniment de rugby juvenil sibian din ultimii 20 de ani.

Horia Stoica, antrenor CSR Sibiu: ” Avem inca mult de lucru, dar am putut observa un progres net fata de evolutia din turneul de la Campia Turzii de acum o luna. Suntem pe drumul cel bun, iar jocurile-scoala in compania colegilor mai mari de la CSS Soimii- carora le multumim pentru ajutor- ne-au ajutat sa „crestem” mai repede.  Echipa noastra este de-abia la cel de-al doilea turneu in actuala formula, iar lipsa jocurilor s-a vazut, mai ales in gestionarea tactica a timpilor de joc 3 si 4. Mai avem nevoie de cateva turnee pentru a ne putea masura cu echipe precum Baia Mare sau Timisoara. „Picii” (n.a. Eric Bucur si David Bocaletti, copii de 8 ani care au participat la turneul U10) s-au descurcat mult mai bine, Eric si David s-au integrat rapid in echipele celor de la Mihai Viteazul si Timisoara. Mi-as dori ca si alti parinti sa-si aduca baietii si fetele la rugby si sa avem si noi o echipa U10 (n.r. copii nascuti 2005-2006). Turneul in sine a fost foarte frumos, eu imi amintesc un singur turneu de rugby la Sibiu comparabil cu acesta, la inceputul anilor ’90. Multumim sponsorilor Banca Comerciala Carpatica si Simpa Sibiu pentru sustinere! ”