Tinerii stejari ai CSM Sibiu au facut un turneu admirabil la Campia Turzii, etapa a V-a a Campionatului Regional de minirugby Transilvania.

DSC_0034Cu o echipa U10 (copii nascuti 2007-2008) incompleta, CSM s-a vazut obligata sa faca apel la colegii mai mici de la categoria U8 (copii nascuti 2009 si 2010), doi dintre ei fiind chiar debutanti. Astfel, cei „mari au fost nevoiti sa suplineasca lipsa colegilor absenti, iar cei mici sa se autodepaseasca pentru a face fata rigorilor fizice ale turneului. Jucand cu zambetul pe buze si cu multa daruire, sibienii au reusit ca in fiecare meci sa conduca la pauza, chiar si in fata echipei clasate pe locul II in clasamentul general- Florin Popovici Baia Mare sau a vicecampioanei acestui turneu, Viitorul Cluj. Pe fondul oboselii, repriza a doua a adus victoria clujenilor si a maramuresenilor, dar  am reusit sa castigam in fata unei echipe la fel de tinere ca a noastre, Soimii Campia Turzii.

DSC_0289La categoria U8 (copii nascuti 2009-2010) lucrurile au stat diferit. Caliti in meciurile de la categoria superioara, micutii sibieni au terminat turneul fara infrangere, pe locul II, fiind despartiti de colegii de la viitorul Cluj Napoca doar de esaveraj.

Foto AICI

Video AICI

Horia Stoica , antrenor CSM Sibiu: ” A fost cel mai bun turneu al campionatului, desi in alte turnee am ocupat locuri mai bune.  Copiii arata ca au asimilat in mare parte ceea ce lucram la antrenamente. Obiectivele la aceasta categorie de varsta sunt pentru noi pur pedagogice, iar din acest punct de vedere observam ca jucatorii nostri incep sa stapaneasca placajul, jocul la sol si jocul in aglomerari. Mai avem de lucru la transmiterea balonului si la suport pentru a atinge obiectivele sezonului. Cei mai mari au avut teme precise de joc, in special recuperarea defensiva si conservarea balonului. S-au achitat extraordinar de aceste sarcini, dand dovada de disciplina in joc si inteligenta. Timp este destul pentru ca sezonul viitor sa intram in competitie cu o echipa aproape neschimbata, dar cu un bagaj de cunostinte mai complet. Cei mici sunt la un nivel foarte bun pentru varsta lor, dovada fiind rezultatele obtinute. Fiecare este bun individual, vor trebui sa inceapa sa joace ca o echipa. Despre rezultate? Este primul turneu pe care-l incheiem cu un esaveraj pozitiv la U10, ceea ce inseamna ca defensiv am crescut foarte mult, iar ofensiv incepem sa inchegam actiuni gandite. „

Urmatorul turneu va avea loc la Cluj Napoca, pe 30 Aprilie.