In prima zi a turneului de la Tokio s-au jucat fazele grupelor.

sevens series

In grupa A, dupa cum era de asteptat, s-au calificat in sferturile “Cup” Fiji si Africa de Sud, ultimele doua pozitii fiind ocupate de Spania si Portugalia.

Grupa B a fost una echilibrata, cu Scotia, SUA, Kenia si Tara Galilor.  La fel ca in dublele Dubai-Port si  Wellington-San Francisco, africanii nu au reusit sa mentina standardul ridicat doua turnee la rand. Astfel, dupa buna prestatie de la Hong Kong, kenienii au incheiat grupa pe ultimul loc. Americanii si scotienii au terminat la egalitate ultimul meci, trecand impreuna in sferturi.

In grupa C Noua Zeelanda si-a confirmat statutul de mare faorita, calificandu-se cu 9 puncte din 9 posibile. Pentru locul II, lupta a fost stransa, fiecare din cele trei echipe implicate reusind cate o victorie impotriva unei din celelalte doua. La punctaveraj s-a calificat echipa Frantei, aflata la egalitate de puncte de clasament-5- cu Canada si Japonia. Pentru o diferenta de punctaveraj de 6 puncte, Franta s-a calificat in dauna Canadei.

Grupa D avea aceeasi structura cu grupa C: o mare favorita (Samoa) si trei echipe relativ egale: Argentina, Anglia si Australia. Echipa cea mai constanta de-a lungul sezonului, Australia a trecut in sferturi alaturi de favoriti. Desi mai bine clasate in clasamentul general, Argentina si Anglia vor juca pentru locurile 9-16.

Sferturile de finala: 

Bowl:

Spania-Argentina

Canada-Kenia

Anglia-Portugalia

Tara-Galilor Japonia

Cup:

Fiji-Australia

Noua-Zeelanda-SUA

Samoa-Africa de Sud

Scotia-Franta

Sursa: IRBsevens