In ziua meciurilor eliminatorii de la Tokio Sevens s-au inregistrat cateva rezultate-surpriza, dar marii favoriti, All Blacks isi continua marsul spre titlul suprem al circuitului. Un loc VI in Scotia si ne-excluderea echipei de la turneul din Londra pot asigura neozeelandezilor titlul de campioni 2013. Fiind echipa cea mai constanta dintre pretendentele la titlu, nelipsind niciodata de pe podium sezonul acesta, Noua Zeelanda pare a fi scapat in castigatoare. Pentru celelalte locuri “pe podium” se vor bate Africa de Sud, Fiji si Samoa, echipe aflate mult inaintea Frantei si a Keniei.

sevens series

Marea castigatoare a turneului de la Tokio a fost Africa de Sud, victoria in turneu aducand echipa Springboks pe locul II in clasamentul general. Marile perdante au fost Fiji si Samoa. Fiji a fost invinsa mai mut sau mai putin surprinzator in sferturi de Australia si in semifinalele pentru locul V de SUA, trebuind sa se multumeasca cu doar locul VII-VIII si 10 puncte in clasament. Samoanii au inclinat drapelul  in sferturi in fata AfSud, iar in semifinalele pentru locul V, in fata Scotiei, incheind turneul la egalitate cu Fiji.

Alte rezultate-surpriza au fost: victoria gazdelor in fata Portugaliei in semifinalele “Shield” si cea a Argentinei in fata Keniei in semifinalele “Bowl”. De asemenea surprinde foarte buna clasare a Australiei, pentru prima data in acest sezon in semifinale.

Turneul  se incheie cu Africa de Sud pe locul I, urmata de Noua Zeelanda si Australia.