Caravana IRB Sevens Series 2012-2013 a ajuns la linia de sosire, la Londra.

sevens series

Campioana inca de saptamana trecuta de la Glasgow, Noua Zeelanda doreste sa termine sezonul de Series in glorie, cu o victorie in turneul londonez.

Lupta pentru podium ramane insa deschisa. Africa de Sud nu mai poate rata podiumul, dar poate pierde pozitia a doua in favoarea fijienilor. Fijienii pot fi si ei scosi de pe podium de samoani, astfel ca turneul va fi animat cel putin de aceasta lupta.

La acest ultim turneu, toate celelalte 8 echipe din formula de baza a turneului vor dor sa faca un turneu cat mai bun, ori ca pregatire pentru Cupa Mondiala de la Moscova, ori pur si simplu din mandrie.

O alta parte animata a turneului, va fi turneul de calificare pentru statutul de “core team” pentru sezonul urmator. Vor participa echipele Scotiei, Spaniei, Portugaliei, Zimbabwe, Tonga, Rusia, Georgia si Hong Kong. Primele trei echipe vor capata un statut de “core team” pentru sezonul urmator, iar celelalte vor trebui sa se multumeasca cu statutul de echipe invitate, participand la mai putin turnee, prin rotatie.

Organizatorii asteapta audiente record duminica, in ziua finalelor calificarilor si a turneului principal.