frr

Divizia A

In grupa Sud, Sportul a invins prin neprezentre la Focsani  iar Mangalia s-a impus pe terenul Grivitei, la o diferenta de un drop si o transformare.  Dupa un meci echilibrat, cu cate patru incercari de fiecare parte, echipa de la malul marii a castigat cu 29-24.  Mangalia ocupa astfel prima pozitie, urmata de Sportul, Metrorex, Grivita si Focsani. Metrorex a “stat” in acest week-end.

In grupa Vest Brasovul s-a impus clar in fata Aradului, dupa o ploaie de eseuri: 8-1 in favoarea echipei de sub Tampa. Scorul final a propulsat echipa gazda pe primul loc in clasament, urmata de Arad si Sibiu. Echipa sibiana nu a jucat in aceasta etapa.

Divizia Nationala

Astazi s-au jucat trei meciuri din Divizia Nationala. Petrosaniul s-a impus clar, datorita mai ales prestatiei din repriza secunda in fata unei ambitioase echipe a Galatiului. Scorul final a fost de 39-14, echipa “minerilor” asigurandu-si si punctul bonus. La Arad, in urma unui meci tensionat, favoritii de la Iasi au castigat cu 18-6. La Barlad, experienta moldovenilor s-a impus in fata entuziasmului nou-promovatei echipe din Navodari. Gazdele au luat si bonusul ofensiv dupa o victorie cu 42-5. In clasament conduce echipa Iasiului, urmata de Petrosani si Buzau. Buzoienii vor juca insa maine acasa cu Suceava un meci in care pornesc ca favoriti. O victorie i-ar aduce pe rugbystii de la Stejarul pe locul II.

superligaSuper-Liga

In primul esalon al rugbyului romanesc gazdele s-au impus in cele doua meciuri jucate astazi. La Timisoara, in urma unui meci marcat de numeroase greseli tehnice, datorate si terenului dificil, “banatenii” s-au impus cu 21-3 in fata Farului. Inceputurile de repriza au priit echipei gazda, in aceste perioade echipa de pe Bega reusind sa marcheze doua incercari. In prima repriza constantenii au jucat de la egal la egal cu campionii, doar imprecizia in transformarea loviturilor de pedeapsa acordate constantenilor facand ca rezultatul la pauza sa fie favorabil gazdelor. Repriza a doua a apartinut in totalitate gazdelor. La Baia Mare Steaua venea din postura de echipa neinvinsa in acest sezon. Echipa gazda a stiut sa se impuna in fata militarilor bucuresteni, a stiut sa gestioneze momentele importante ale meciului si sa-si asigure victoria. Putin a lipsit ca dupa eliminarea temporara a lui Dumbrava maramursenii sa obtina punctul bonus ofensiv. Dupa un meci frumos, Baia Mare a castigat cu 3-1 la incercari, 22-8 scorul final. In clasament conduce Steaua, urmata de Baia Mare si Farul. Totusi, “militarii” si “marinarii” sunt singurii care a jucat toate cele patru etape de pana acum. Maine la Cluj, CSM Bucuresti poate trece pe pozitia a patra, cu conditia sa obtina punctul bonus in fata studentulor clujeni (ceea ce Steaua nu a reusit in prima etapa).