Pe Murrayfield s-au intalnit cea mai pragmatica si (parere personala) cea mai in forma echipa a turneului.

scotlandScotia venea dupa cateva meciuri bune, in care apararea si contraatacul au facut ca atat surprinzatorii azzuri cat si treflele sa ingenuncheze la Edinburgh. Galezii au facut uitata prima repriza de la Cardiff cu Irlanda, impunandu-se in deplasarile de la Paris si Roma. Totodata, galezii sunt cei mai buni marcatori de incercari din acest turneu. wru

Scotienii au inceput jocul in stilul caracteristic, cedand posesia si terenul, si raspunzand pe contre. Desi au avut o posesie de doar 30% si au stat doar un sfert din timp in terenul advers, scotienii erau condusi la pauza cu doar 13-12, Halfpenny ratand insa si 3 lovituri de pedeapsa.

In repriza secunda scotienii au incercat sa atace mai mult, dar s-au si expus. Din pacate pentru ciulini, apararea galeza a functionat aproape perfect (90%-98% reusita in placaj, 4-9 turnover si 37- 22 greseli conform statisticilor site-ului oficial 6 nations ) Puternicul pachet de inaintare galez a facut legea in moluri, gramezi spontane si gramezi. Greselile nu au intarziat sa apara, atat de o parte cat si de cealalta, iar repriza s-a transformat intr-un duel al transformeurilor. Halfpenny s-a impus cu 15-6, iar Tara Galilor pastreaza sperante pentru castigarea Turneului.

Surse:  6Nations , FRR