Editia 2015 a Turneului este una foarte echilibrata.

6n

Inaintea ultimei etape nu este decisa campioana, nu mai putin de 4 echipe avand sanse cel putin teoretice de a castiga turneul.

Anglia, aflata pe primul loc are un meci greu cu Franta. In caz de egalitate cu Franta, ar depinde de rezultatele Irlandei in Scotia si ale Tarii Galilor in Italia. Chiar si in caz de victorie, Trandafirii au niste criterii de indeplinit: victoria lor in fata Frantei trebuie sa fie obtinuta cu maxim 4 puncte mai putin decat eventuala victorie a Irlandei si maxim 25 mai putin decat cea a Tarii Galilor. In cazul unei infrangeri, Anglia poate castiga Turneul cu conditia de a nu pierde la mai mult de 7 puncte  si Irlanda si Tara Galilor sa piarda, aici intrand in joc punctaverajul, avand in vedere diferenta de punctaveraj (+4 fata de Irlanda si + 25 fata de Tara Galilor)

De pe locul 2, Irlanda intalneste Scotia in deplasare. In cazul unei victorii a Frantei si uneia a Italiei, Trifoiul poate castiga Turneul chiar si in cazul unei infrangeri. Victoria s-ar juca la esaveraj in functie de meciurile Anglia-Franta si Scotia – Irlanda.  In cazul unui egal in Scotia,Irlanda ar avea nevoie de o victorie a Frantei si cel mult un egal al Tarii Galilor. Daca Irlanda castiga, victoria in turneu a Trifoiului ar depinde de marja cu care ar putea castiga doua din celelalte trei contracandidate, diferenta cu ele fiind de -4 cu Anglia, si + 21 cu Tara Galilor.

In ceea ce priveste Tara Galilor situatia este mai complicat din cauza esaverajului. Datorita acestuia, Galezii excud varianta infrangerii, oricare ar fi rezultatul dintre Franta si Anglia, una din aceste doua echipe devansand Tara Galilor. In caz de rezultat de egalitate a galezilor, ei ar putea deveni campioni daca Franta castiga cu Anglia si Scotia invinge Irlanda. In cazul unei victorii, aceasta ar trebui a fie cu 25 de puncte mai mare decat o eventuala victorie a Angliei si cu 11 mai mare decat o eventuala victorie a Irlandei.

Franta are o singura varianta, victoria cu Anglia la minim 8 puncte. Chiar si in acest caz ei au nevoie de un joc al rezultatelor favorabil in celelalte doua meciuri: o infrangere a Tarii Galilor si o infrangere a Irlandei care sa permita Frantei sa acopere diferenta de punctaveraj de 11 puncte. Pe scurt, daca Franta invinge Anglia cu 8 puncte, Irlanda trebuie sa piarda la  3 puncte, daca Franta castiga la 9 puncte, Irlanda sa piarda la 2, Franta castiga cu 10 sau mai mult, Irlanda trebuie sa piarda chiar si cu un punct pentru ca Cocosii sa devina campioni.

Celelalate doua participante s-au aratat a fi niste adversari redutabili , cu un meci bun al ciulinilor in Franta, cu greselile de arbitraj privand Scotia de o victorie cu Tara Galilor , iar Italia impunandu-se pe Murrayfield. Este de asteptat ca cele doua echipe din coada clasamentului sa-si vand scump pielea in ultimul meci oficial in fata fanilor inaintea Cupei Mondiale.14:30

Meciurile se vor desfasura astazi dupa programul:

14:30 Italia Tara Galilor

16:30 Scotia- Irlanda

19:00 Anglia- Franta