A doua etapa a Campionatului Regional de minirugby Transivania a avut loc la Baia Mare.

CSM-CSR Sibiu s-a prezentat din nou cu echipa U10.  Turneul de la Baia Mare a fost un bun prilej pentru micii rugbysti sibieni sa isi etaleze cunostintele si sa se compare cu colegii lor din alte orase. Cu doi debutanti in echipa si privati de doi recuperatori de baloane, sibienii au aratat valente bune in aparare.

Ca si la Timisoara, primul meci a fost unul mai putin reusit. In ciuda unei aparari bune, nu am reusit sa recuperam destule baloane cat sa putem fi cu adevarat periculosi in atac. Victoria echipei din Campia Turzii a fost deci una logica.

Meciul al doilea a gasit o echipa sibiana mai unita, mai determinata. Totusi, unele greseli individuale, inerente varstei si nivelulului de joc au inclinat balanta in favoarea unei frumoase echipe din Vadul Crisului.

In ultimul meci al zilei ne-am intalnit cu colegii din Timisoara. La capatul unui meci frumos, Sibiul a reusit cel mai bun rezultat impotriva invincibililor razboinici timisoreni. O infrangere la doar o incercare diferenta, cu doua eseuri marcate de ai nostri si un meci cu zambetul pe buze au venit sa incheie o frumoasa zi de competitie la Baia Mare.

Cei 4 jucatori de categorie U12 au jucat impreuna cu colegii de la CSS Soimii Sibiu.

Horia Stoica, antrenor: „Jucatorii care au participat la ambele turnee au aratat un progres intre turneul de la Timisoara si cel de la Baia Mare. Speram sa vedem acelasi progres si pentru debutanti. La acest nivel ne concetram pe obiective pedagogice precise mai mult decat pe obiective de rezultat si clasament. Nu trebuie inteles ca nu ne-am fi dorit macar o victorie, dar eu unul prefer o victorie muncita si meritata in 6 meciuri decat 3 victorii „din noroc” sau „din greseala adversarului.  Astazi am gresit mai mult decat adversarii, in special la conservarea posesiei si replierea defensiva. Data viitoare vom incerca sa gresim mai putin si sa fim mai prezenti in atac. In ceea ce priveste pe cei de la U12, mai avem doi noi jucatori la antrenament. Din pacate, nu destui cat sa aliniem o echipa proprie. Speram ca pana la primavara cand vom reincepe turneele oficiale sa avem destui copii pentru a ne prezenta si la aceasta categorie de varsta. Ar fi frumos sa putem avea cate doua echipe in Sibiu, macar la aceasta categorie de varsta, unde incepe cu adevarat rugbyul, cu notiuni tehnice colective si tactica. Pe aceasta cale invitam toti copiii nascuti intre anii 2005 si 2010 sa vina sa incerce rugbyul, ori la CS Rugby Sibiu ori la CSS Soimii Sibiu.”

La jumatatea campionatului, CSR Sibiu ocupa pozitia a 5-a in clasament:

  1. Warriors Timisoara 32p
  2. CS Florin Popovici Baia Mare 30p
  3. CSM Campia Turzii 28 p
  4. CS Soimii Campia Turzii 25 p
  5. CSM Sibiu 23 p
  6. Olimpic Vadu Crisului 13p
  7. Viitorul Clu-Napoca 12p

Urmatorul turneu pentru CSM-CSR Sibiu va avea loc in 19 noiembrie, la Sibiu. Va asteptam in numar cat mai mare sa vedeti „stejareii” sibieni la joc!