Sambata 12.06, Parcul Iuliu Hatieganu din Cluj a gazduit etapa a doua a Campionatului Regional Transilvania.

Au participat echipele Viitorul Cluj, Rugby Cluj Junior, CS Florin Popovici Baia Mare, Soimii Turda, Soimii Campia Turzii, Warriors Timisoara si CSM CSR Sibiu.

U8- Joaca

„Picii” de la categoria U8 s-au distrat alaturi de colegii din alte orase. Fiind mai mici ca varsta decat majoritatea adversarilor zilei, Dragoneii au jucat amestecati cu acestia, pentru placerea jocului.

Astfel, bucuria reusitei a fost mai mare alaturi de colegii „de o zi” care le-au putut oferi baloane si situatii care sa-i avantajeze.

U10- Incepem sa jucamLa categoria U10 avem o echipa mixta, cam jumatate din copii fiind noi, ceilalti cu ceva experienta. Echipa a inceput sa se inchege si sa arate lucruri frumoase. Daca pana acum colectivul era pus in serviciul individului, am vazut cateva actiuni care ne dau speranta ca si individual „grupa mijlocie” incepe sa joace pentru echipa: gesturi altruiste, pase, sustinerea incep sa-si faca tot mai mult loc in exprimarea pe teren a copiilor nostri. Desi nu au inregistrat multe succese in cele 5 meciuri jucate, micutii sibieni au aratat un rugby frumos si disciplinat.


U12- jocul (ne)structurat

Inainte de acest campioat ne intrebam cum va arata jocul Dragonilor atunci cand vom da peste echipe care sa ne fie superioare fizic.
La Cluj am primit raspunsul, avand doua meciuri tari cu Clujul si Baia Mare. Defensiv am stat bine, cu multe reusite in placaje, dar fara mare succes in zonele de contestare cu Clujul, echipa structurata pe echipa campiona U10 de acum 2 ani. Ofensiv s-ar fi putut mai mult, dar marele castig este lectia luata „pe viu” de jucatorii nostri cu privire la eficienta circulatiei balonului fata de circulatia jucatorilor. Am vazut ca balonul circula mai repede ca omul, ca alergand de-a latul terenului dupa minge aparatorii oboesc mai mult decat atacantii care doar o arunca dela unul la altul.
Infrangerea cu Clujul a fost una logica din punct de vedere al fortei si a gandirii in teren, iar egalul cu Baia Mare (al 4-lea in ultimele 5 meciuri directe- ultimul meci castigat fiind de sibieni in 2019) a intarit ideea ca rugbyul are doua dimensiuni: atac-evitare, aparare-contact.

Pentru Dragoni urmeaza turneul Oval beach la Mamaia la inceputul saptamanii viitoare si apoi ultima etapa a Campionatului Regional, pe 4 Iulie, la Sibiu.

In urma acestei ultime etape se va decide si clasamentul final 2021 al Campionatului Regional. Statistic echipele noastre ar trebui sa incheie campionatul pe podium la U8, pe una din primele doua pozitii la U10 (la lupta cu Warriors Timisoara) si pe primul loc la U12.