art tm

In luna Mai, la un an și jumătate de la ultimul turneu disputat, Dragoneii de la CSM-CSR Sibiu sponsorizati de Conectys s-au întâlnit din nou cu colegii lor din cluburile Transilvaniei.

Prima întâlnire s-a desfășurat sub forma unui antrenament comun la Sibiu, cu participarea colegilor de la Warriors Timișoara, Șoimii Câmpia Turzii și Rugby Cluj Junior.

Daca pentru grupele U10 si U12 acest antrenament a fost un bun prilej de a se reîntâlni cu colegii și adversarii din Transilvania, ceva mai mari (și ceva mai plinuți cu toții-și ai noștri și ai lor), pentru grupa U8 a fost prima întâlnire.


Sibienii au arătat ca pandemia nu i-a afectat foarte mult, pauza de doua-trei luni de acum un an fiind recuperata cu brio. Totuși, progresele făcute, chiar dacă ne-au dus la un nivel mulțumitor fata de ceilalți participanți, nu au atins obiectivele de formare propuse.

Campionatul Regional-etapa I, Timisoara


Primul turneu oficial al Dragonilor a avut loc la Timișoara. Protocol Covid, teste, temperatura, declarații, tabele peste tabele, totul pentru siguranța copiilor și a familiilor.La turneul de la Timișoara am prezentat pentru prima oara o echipa U14 rugby în 7, alături de colegii din Banat. Copiii s-au distrat pe terenul din Ronat.

La Categoria U12 echipa Dragonilor s-a dovedit cea mai puternica, deși jocul încă nu “curge” cum ne-am dori. Apărarea a fost la înălțime, dar încă suferim în atac și preferam duelurile unu la unu jocului de pase.

Echipa U10 are un bun potențial anul acesta, atunci când este completa. Cei mai vechi jucători vad bine jocul și îl direcționează destul de corect, fiecare din cei mai noi vine cu dorința de a se distra pe teren, unii cu forța, alții cu viteza… Este un mix interesant de urmărit în dezvoltarea atât individuala cât și colectiva.

Dragoneii U8 au suferit. Cu lacrimi. Cu suspine. Primul turneu. Primii adversari. Jumătate din echipa noastră a fost U7. A doua a fost U6. Am jucat contra copii U8. Am alergat mult după ei… de fapt asta am cam făcut tot turneul… a fost frustrant… doar pizza de după meci și înghețata au putut șterge amărăciunea celor mici 🙂 …

Horia Stoica, antrenor CSM-CSR Sibiu:” A fost un turneu bun, o oportunitate de evaluare inițială după un an și jumătate de “munca individuala”. Am văzut lucruri interesante, unele foarte pozitive, altele mai putin. Acum știm de unde plecăm.”

Borcan Razvan, antrenor CSM Sibiu: “E foarte important ca anul acesta reușim sa înscriem 3 echipe în campionat. Creștem încet, dar sigur, avem o creștere sănătoasa, grupul e bazat pe copiii de acum 3-4 ani și, cel mai important, în pandemie am crescut ca număr de copii și calitate a jocului.”

Patrick Mungiuri, antrenor CSM-CSR Sibiu: “E frumos sa vezi cum se integrează copiii nou veniți alături de “veterani” (copii de 10-11 ani, care au totuși 3-4 ani de rugby în spate). E foarte plăcut sa vezi cum valorile rugbyului ii aduna pe toți împreună. Copiii noi au fost chiar o surpriza foarte plăcuta la acest turneu.”