Saptamana trecuta s-a incheiat la Oradea Campionatul regional de minirugby Transilvania Sud.

Acest campionat a fost impartit in 8 turnee: 3 in judetul Timis (Dumbravita, Timisoara si Mosnita Noua), cate doua la Oradea si Sibiu si unul la Arad, la categoriile U8 (copii nascuti in 2011 si mai mici), U10 (2009-2010), U12 (2007-2008) si U14 (2005-2006)

Sibiul a participat cu echipe la categoriile U8, U10 si U12.

„Grupa mica”, echipa U8 s-a prezentat cu multi jucatori noi, alaturi de cei doi „veterani” Edi si Emma. Nou-venitii au aratat ca le place sa joace, le place contactul si le place distractia pe terenul de rugby. „Picii” au terminat pe locul II in campionat, in urma colegilor de la Warriors Timisoara.
„Grupa mijlocie” a facut cateva meciuri bune, terminand campionatul cu doar 3 egaluri si 5 infrangeri in cele 21 de meciuri jucate. Apararea a fost si in acest sezonul punctul forte al Dragonilor, iar transformarea fazei aparare-atac a fost momentul jocului care a decis multe meciuri.

Echipa U12 a suferit o pierdere importanta de jucatori la finele anului trecut. Acest luru a facut ca din lipsa de efectiv sa transferam jucatorii nascuti in 2008 la Warriors Timisoara pentru a le da o sansa sa joace in continuare. Desi au participat doar la jumatate din turnee, Dragonii de la U12 au adunat destule puncte in clasament pentru a termina campionatul pe locul II.

La general, ca si club, numarand punctele adunate de fiecare echipa, CSR CSM Sibiu incheie Campionatul Regional pe pozitia a doua, in spatele clubului Warriors Timisoara (invingator la U8 si U12 si vicecampion la U10 si U14) si inaintea SCM Timisoara (locul III la U8 si U14 si IV la U10 si U12), Vulturul Negru Oradea (III la U10, II la U12) Sacele, Cristian si Rasnov (participante doar la turneele de la Sibiu).

Razvan Borcan, antrenor: A fost un campionat lung, in care am vazut si bune si rele. Pentru noi fiecare turneu este o etapa de evaluare. Stim unde suntem si putem sa ne comparam cu planul de formare. La U8 suntem „in grafic”, la U10 suntem putin in urma cu tehnica individuala in ceea ce priveste faza ofensiva.

Horia Stoica, antrenor: Sunt fericit ca desi echipa de U12 s-a dizolvat, copiii care si-au dorit cu adevarat sa joace rugby au reusit sa-si gaseasca un loc in puternica echipa a Timisoarei. Din lipsa de efectiv, progresul lor din punct de vedere tehnic a fost unul mic. Totusi baietii au progresat mult la capitolul fizic si au aratat ce inseamna daruirea. Grupa „fanion” a clubului, echipa U10 nu a avansat pe cat mi-as fi dorit, mai ales din punct de vedere al tehnicii in atac. In aparare stam bine, fizic stam bine, dar trebuie lucrat mai mult la mentalitate. Sunt foarte multumit de „dragonei” in schimb. Am inceput returul cu multi debutanti, avem copii noi care chiar se distreaza pe teren, iar acesta este unul din obiectivele la categoria lor. Vom lucra cu ei in continuare jocul la sol si trecerea peste teama de contact a celor mai mici.