Etapa a treia a Circuitului National de minirugby a fost o noua ocazie pentru echipa CSM CSR Sibiu de a-si consolida pozitia de lider.

Galerie Foto AICI 
Video cu meciurile CSM Sibiu la acest turneu AICI

Turneul, organizat impecabil pe baza sportiva CSS Bega de clubul Warriors Timisoara a adus din nou in fata echipei sibiene colegii din Baia Mare, Campia Turzii, Bucuresti, Suceava, Gura Humorului si bineinteles gazdele de la Warriors Timisoara.

Prima intalnire a fost cu colegii de la Suceava, un meci castigat cu 20-5 (4-1 la incercari). A fost un meci “de incalzire”, echipa noastra ajungand la Timisoara in ziua turneului. Partida a doua, impotriva celor din Gura Humorului a aratat o echipa sibiana determinata si care a revenit la bazele rugbyului: aparare agresiva, verticalizarea jocului pe fiecare recuperare de balon si sustinerea coechipierilor. Meciul s-a incheiat cu scorul de 55-0 (11-0). Meciul de inchidere a primei zile a adus cea de-a treia victorie, 30-0 (6-0) impotriva Clubului Sportiv Florin Popovici din Baia Mare. Apararea s-a dovedit din nou arma forte a echipei sibiene, erorile din atac putand fi puse pe seama oboselii si a lipsei de concentrare.

Ziua a doua a inceput cu o noua victorie clara, 40-5 (8-1) cu Soimii Campia Turzii, campioana nationala din 2017. Pe baza dominarii fizice, micutii sibieni si-au permis si o greseala in aparare, in momentul in care pe teren lipseau doi titulari. “Finala” turneului pentru CSM Sibiu s-a desfasurat in penultimul meci al zilei. CSM Sibiu s-a impus cu 20-0 (4-0) in fata vicecampioanei en titre, Soimii Bucuresti, dupa cel mai frumos meci al turneului, un meci de mare lupta in care au jucat cei mai buni copii ai momentului la aceasta categorie. Spectatorii au putut vedea un meci cu multe placaje spectaculoase, schimbari de directie incredibile de ambele parti, incercari salvate in ultima clipa, disciplina si fair-play din plin. Ambele echipe, cat si parintii/suporterii merita toate felicitarile. Video cu meciul, AICI. Deja castigatoare a turneului, CSM Sibiu a abordat ultimul meci, cel cu prietenii de la Warriors Timisoara fara doi titulari, pentru a da posibilitatea celor mai mici sa joace cu colegi de varsta si de nivelul lor. La capatul unui meci frumos, Sibiul s-a impus cu 25-20 (5-4) si si-a adjudecat un nou turneu fara infrangere.

Barza Daniel: “A fost un nou turneu bun. Am putut vedea la joc intregul efectiv.  Ne bucura faptul ca se inmultesc victoriile “la 0″. Daca in primul turneu am incasat incercari in fiecare partida, o medie de 19 puncte pe meci, in al doilea am avut un meci fara incercare primita si o medie de 6 puncte /meci, la acest turneu am reusit 3 meciuri fara incercare primita si o medie de 5 puncte incasate. Asta deoarece avem mai multi copii care isi asuma rolul de aparator si si-au dezvoltat fiecare o tehnica proprie de a placa.”

Razvan Borcan, antrenor: “Atacul si-a facut din nou datoria. Am reusit sa mentinem stacheta ridicata si sa ne incadram in “norma” de minim 4 incercari marcate pe meci. Reusim sa implicam in faza ofensiva si “picii”, copii care mai au inca doi ani de joc la aceasta categorie, ceea ce este un lucru foarte bun. In meciul cu Timisoara, 4 incercari au fost marcate de copii “U6″, nascuti in 2012, desi anul de nastere maxim la aceasta categorie este 2010.”

Horia Stoica, antrenor: ” Copiii se simt bine pe teren si in afara lui. Grupul este mic, dar unit, si acest lucru se vede pe teren. Daca pana acum cam fiecare isi asuma un singur rol -unul placa, unul incurca adversarul, unul pasa, altul recupera baloane, altul contesta baloanele la sol- la acest turneu am vazut cum avem 3-4 copii care placheaza, 3-4 care paseaza, toti merg la contestarea baloanelor, toti incearca sa se implice in toate momentele jocului. Acest lucru a dus poate la reducerea numarului de incercari reusite, nu toti copiii avand acelasi nivel in faza ofensiva. Totusi, este important ca ne-am pastrat invincibilitatea si dezvoltat polivalenta individuala, nu doar din prisma luptei pentru titlu, cat si pentru moralul copiilor in vederea trecerii la categoria U10, din toamna.”