In perioada 6-8 Iulie a avut loc etapa a II-a  Circuitului National de minirugby 2018. Competitia a fost organizata pe stadionul Tineretului din frumosul oras bucovinean Gura Humorului.

Reprezentanta Sibiului, echipa U8 a CSM-CSR Sibiu s-a prezentat la acest turneu din postura de lider a campionatului, dupa ce se impusese in prima etapa, fara infrangere la Constanta. Principalele obiective ale echipei noastre au fost sa ne imbunatatim faza de aparare -care a lasat de dorit in primul turneu- lucru ce ar fi permis mai multa libertate in faza ofensiva si bineinteles, distractie pe teren si inafara lui.

Organizarea turneului a fost ireprosabila, oferind cate trei meciuri in fiecare zi: o grupa preliminara sambata si grupe finale pentru locurile 1-4 respectiv 5-8 duminica.

In faza grupelor, sambata, copiii s-au impus fara mari probleme, respectand statutul de favoriti. In meciul de deschidere, CSM-CSR Sibiu a trecut de CS Florin Popovici Baia Mare, ocupanta locului III in Campionatul Regional Transilvania, cu 45-5 (9-1 la incercari) la capatul unui joc ireprosabil in aparare, dar oarecum stereotipic in atac. A doua partida, impotriva echipei locale, semifinalista in prima etapa a Circuitului National si vicecampioana Moldovei a fost unul fara istoric, micutii sibieni impunandu-se cu 70-5 (14-1). Ultimul meci al zilei a fost si cel mai strans, Sibiul castigand “doar” cu 40-5 (8-1) in fata campioanei Moldovei, CSM Suceava. A fost o zi plina, cu obiectivul in aparare indeplinit (3 meciuri 3 incercari primite) si cu distractie in faza de atac.

Sambata seara a venit si vremea recompensei: dupa o zi de jocuri a urmat o dupa-amiaza de joaca, in frumosul centru de agrement al orasului:

Duminica, faza grupei finale aducea in fata micilor sibieni “spumele” categoriei: campioanele celor 3 regiuni, Soimii Campia Turzii, Soimii Bucuresti si CSM Suceava, practic ocupantele primelor trei pozitii in precedentul Circuit National. In aceasta a doua zi, jucatorilor li s-a oferit mai multa libertate pe faza de atac, dar li s-a cerut mai multa vigilenta in faza de aparare. Echipa noastra a deschis ziua cu o victoria clara impotriva echipei din Campia Turzii, 60-10 (12-2). Doar de doua ori a ezitat apararea noastra, in timp ce atacul a transformat orice balon recuperat in eseu. Al doilea meci al zilei a avut loc impotriva echipei din Suceava. Micutii razesi s-au aratat mai motivati decat in prima zi a turneului si au reusit cel mai strans scor al vreunei echipe impotriva echipei noastre la acest turneu, victorie CSM Sibiu 35-10 (7-2). Meciul care ar fi trebuit sa fie finala s-a transformat intr-o demonstratie de rugby data de echipa sibiana in fata unei echipe secunde a bucurestenilor de la Soimii, incheiata cu scorul de 45-0 (9-0).

CSM Sibiu incheie si aceasta a doua etapa neinvinsa: 6 meciuri, 6 victorii, esaveraj 295-35.

Razvan Borcan, antrenor: “Am facut un turneu bun, atat in faza de aparare cat si in cea de atac. Am primit mai putine incercari decat in orice alt turneu, deci suntem pe calea cea buna. Din punct de vedere ofensiv copiii au avut multa libertate, fiecare folosind elementele tehnice pe care le stapaneste cel mai bine. Ne bucura aceasta noua victorie de etapa, cat si maniera cu care am obtinut-o.”

Dani Birza: “Am venit aici sa ne jucam, sa ne distram si sa castigam. Obiective indeplinite 100%”

Horia Stoica: ” La acest nivel se joaca foarte mult individual si marele nostru avantaj este ca avem 4 copii probabil intre cei mai buni 10 din tara. Individual am stat foarte bine, nu putem contesta realitatea statistica. Din punct de vedere colectiv mai avem de lucrat, mai ales ca de la toamna aceasta echipa va face pasul spre o categorie superioara, U10, cu care suntem obisnuiti, dar la care pretentiile vor creste.”