Pe 26 Mai s-a disputat la Sibiu ultima etapa a Campionatului Regional de Minirugby Transilvania, Trofeul Bebe Boboc.

Pe terenurile din Valea Aurie s-au intrecut peste 200 de copii, la categoriile U12 (copii nascuti in 2006-2007), U10 (copii nascuti in 2008-2009) si U8, copii nascuti in 2010 si mai mici.

Echipele CSM-CSR Sibiu au participat la categoriile de varsta U10 si U8.

“Grupa mare” a inceput bine turneul, incheind la egalitate cu colegii din Campia Turzii, 0-0. A fost un meci in care apararile celor doua echipe au jucat cu multa indarjire, un meci intre doua echipe de prieteni care se cunosc de mult timp. De aceea, pe faza de atac ambitiile personale ale celor mici au primat, dar apararile exacte ale celor doua echipe si-au indeplinit sarcinile de joc cu brio. Partida a doua, cu Warriors Timisoara a fost din nou un prilej pentru experimentata echipa banateana de a-si etala superioritatea fizica, tactica si tehnica. Echipa sibiana s-a evidentiat din nou printr-o aparare precisa in ciuda infrangerii cu 25-5 si a reusit sa inscrie dupa prima actiune colectiva a sibienilor in acest turneu. Meciul cu SCM Timisoara, a doua echipa de pe malul Begai a insemnat si victoria din aceast competitie, cu scorul de 20-10. Actiunile individuale au fost cele care au inclinat balata in favoarea echipei din Sibiu, impreuna cu o aparare impecabila, asigurata deopotriva de copiii de categorie U10 si de cei de categorie U8 care au jucat acest meci. Turneul s-a incheiat cu un meci dificil impotriva masivei echipe a Clujului. Dominati fizic in contacte, micii rugbysti sibieni au incercat sa raspunda printr-un joc dinamic si creativ. La sfarsitul unui turneu in care echipa noastra a jucat cu jumatate din titulari de la categoria U8, sibienii s-au recunoscut invinsi de echipa de pe Somes si au trebuit sa se multumeasca cu pozitia a treia in clasament, la egalitate de puncte cu Campia Turzii.

U8-“Invincibilii”

Echipa U8, desi a folosit 5 dintre jucatorii de baza la meciurile U10 si a acumulat multa oboseala a aratat ca inca are multe resurse: Ema, Anastasia, Paul si Edi, cu totii debutanti si inca la gradinita, au pus umarul pe teren alaturi de fratii sau colegii mai mari. Echipa sibiana si-a mentinut invincibilitatea in acest campionat, incheind turneul de la Sibiu cu un egal in compania vicecampioanei Warriors Timisoara (40-40) si 4 victorii, si un esaveraj de 160-90, o medie de 6-3 la incercari si o victorie categorica 45-5 in fata campionilor din Campia Turzii. A fost deci pentru a patra oara in patru turnee cand echipa noastra a ridicat deasupra capului trofeul de invingator.

Daniel Barza, CSM-CSR Sibiu: M-a incantat sa vad ca noii veniti se bucura de rugby. Cei mai mici au venit in mod constant la antrenamente, au inceput sa-si imite fratii si colegii mai mari si iata-i acum ca se distreaza pe teren, ca la antrenamente, impreuna. Putem spune ca echipa U8 pentru la sezonul urmator este formata in proportie de 80%, ceea ce ne bucura foarte mult. Copiii mai mari ai categoriei U8 au profitat de experienta acumulata in turneele grele ale categoriei U10 si au reusit de fiecare data sa aduca echipei echilibrul de care aceasta avea nevoie.

Razvan Borcan, CSM-CSR Sibiu: Am fost mandru de spiritul de luptatori ai copiilor cand au jucat la categoria U10. Au luptat cu toate armele, nu s-au lasat mai prejos decat adversarii lor net superiori fizic.  Avem copii talentati si copii muncitori, dar mai presus de toate avem copii care deja au invatat sa nu renunte la lupta. Rezultatele trec in plan secundar cand ne gandim la potentialul acestor copii si la faptul ca ei trebuie sa reprezinte viitorul rugbyului sibian si de nu, romanesc.

Horia Stoica, CSM-CSR Sibiu: A fost un turneu reusit, atat din punct de vedere sportiv, cu doua echipe sibiene aratand un bun potential de dezvoltare, cat si organizatoric. Dupa mult timp la Sibiu s-au organizat doua turnee de minirugby : cel de la categoria U14 acum cateva saptamani si cel de astazi. Iata ca rugbyul sibian poate face lucruri frumoase atunci cand este unit. Nu am fi reusit sa organizam aceasta competitie fara ca cele 3 cluburi cu rugby din Sibiu – CSM, CSS Soimii si CSR Sibiu- sa lucreze impreuna. Multumim si sponsorului Grewe  care ne-a sustinut prin produse,si pasionatilor de rugby care au dat o mana de ajutor, dar in special parintilor care au alocat resurse umane, logistice si financiare importante pentru buna desfasurare a acestui turneu.