Dupa un campionat regional dificil, lung dar rasplatit cu multe realizari, echipa U8 a CSM CSR Sibiu se pregateste pentru inceperea Circuitului National de minirugby.

Acest circuit va avea 4 etape: Constanta, in luna Iunie, Timisoara in Iulie, Gura Humorului in August si se va incheia in Septembrie la Bucuresti.

Sambata micii rugbysti sibieni vor incepe confruntarea nationala alaturi de colegii din Sacele, Barlad, Bucuresti, Timisoara, Gura Humorului, Campia Turzii si Suceava.  Lotul sibienilor va fi format din Luca Comsa, David Diac, David Olar, Alex Arion, Clara Stoica si Edi Arion. Speram ca pana la urmatorul turneu sa incheiem formalitatile si pentru ceilalti mici rugbysti care se antreneaza de cateva luni cu echipa si sa avem un lot mai bogat si mai diversificat.

Horia Stoica, antrenor:

Grupa U8 a avut un campionat regional mai dificil. Varfurile au jucat si la U10, si astfel am sacrificat competitia la U8. De aceea am considerat ca ar fi bine sa-i vedem la munca si cu copii de varsta lor, inainte de a face pasul oficial spre categoria U10, din toamna. Acest circuit este si un fel de recompensa pentru turneele in care echipa U8 a fost „sacrificata” pentru a da o mana de ajutor colegilor de la U10. Va fi un Campionat frumos, cu etape frumoase in locuri frumoase. Din experienta Circuitului National de anul trecut, pe care l-am incheiat la picioarele podiumului am invatat ca trebuie sa joci cat mai mult si cu adversari cat mai variati pentru a-ti cunoaste cu adevarat potentialul.
Campionatul va fi greu, mai ales din punct de vedere financiar si logistic: 12 nopti de cazare, 12 zile de masa, aproape 3500 de kilometri. Vom incerca sa-l facem cat mai frumos, atat din punct de vedere sportiv, cat si al experientelor extrasportive. Atat copiii cat si parintii lor merita o reompensa frumoasa la capatul unui sezon inceput acum 8 luni.