Sambata CSR-CSM Sibiu a gazduit trofeul Iancu Jianu la minirugby, etapa a VI-a a Campionatului Regional de minirugby Transilvania SUD.

Foto AICI

Turneul a adus impreuna peste 150 de copii cu varste intre 5 si 15 ani, reprezentand 6 cluburi: CSR CSM Sibiu, CSS Soimii Sibiu, Vulturul Negru Oradea, CSR Sacele, CSU Arad si Warriors Timisoara.

La categora U15 s-au desfacurat trei partide intre echipele CSS Soimii Sibiu, CSR Sacele si Warriors Timisoara. Invingatoare a iesit Echipa din Sacele, distantata de cele din Sibiu (locul II) si Timisoara la esaveraj. Toate cele trei achipe au avut cate o victorie si o infrangere.

La categoria U14, rugby in 7 au participat: CSUAV Arad, CSR Sacele1 si 2, CSS Soimii Sibiu, Warriors Timisoara.
In clasamentul final s-au situat la egalitate perfecta echipele din Arad si Sacele, cu cate 11 puncte, 3 victorii si un egal, esaveraj 80-50 si egalitate intre ele. Pozitia a treia a fost ocupata de echipa sibiana, urmata de Timisoara si echipa secunda a CSR Sacele.

La categoria U12, Warriors Timisoara s-a impus fara drept de apel in fata echipelor din Sacele si Oradea, ocupand locul I cu doua victorii. Echipa bihoreana si-a adjudecat locul secund in clasament prin victoria in fata tinerilor saceleni.

Categoria U10 a adus din nou un podium departajat la punctaveraj: CSR-CSM Sibiu, Warriors Timisoara si Oradea s-au impus in fata echipei din Sacele si au terminat la egalitate intre ele. Castigatori au fost micii oradeni, care au inscris mai mult impotriva CSR Sacele. Pe locul II si III s-au clasat in ordine Dragonii Sibieni si Vulturasii din Oradea.

La categoria U8, s-au intrecut micii razboinici timisoreni si dragoneii din Sibiu. La capatul a trei  partide animate si pline de distractie banatenii s-au impus in urma a doua victorii si al unui rezultat de egalitate.

Razvan Borcan, antrenor: Am gazduit un turneu cu 17 echipe, pe doua terenuri, disputat la 5 categorii de varsta: Ne bucuram ca am reusit sa gestionam acest turneu important, ca toata lumea a plecat acasa multumita si copii au fost fericiti. Multumim sponsorilor, partenerilor si parintilor care au facut posibil ca aceasta dupa amiaza sa fie una perfecta pentru cei mici: EruoEcologic, Sedaco Trade, Cori Com, Boromir, Conectys.

Hoia Stoica, antrenor: din punct de vere al rezultatelor e important ca echipa U10 a reusit sa isi pastreze invincibilitatea in acest an. Ne asteapta un sezon national foarte greu, in care vom juca impotriva unor echipe cu multi copii nascuti in 2009, in timp ce noi vom veni cu doar doi copii de aceasta varsta, restul fiind mai mici. In aparare am stat bine, dar ofensiv se pare ca avem din nou cateva reglaje de facut pentru a face fata cerintelor acestei categorii. Pe scurt trebuie sa incepem sa trecem de la rezolvarea individuala a situatiilor de joc la o rezolvare colectiva. Pentru “dragonei”, echipa U8 e bine ca au inceput sa marcheze si sa castige incredere, sa joace rugby. Speram ca cei mici sa creasca la fel de frumos ca si colegii lor nascuti in 2008,2009 sau 2010.

Urmatorul turneu al micutilor rugbysti sibieni va avea loc Sambata, 1 Iunie la Timisoara.