Sambata, 13 Octombrie iubitorii rugbyului sibian au fost rasfatati cu un adevarat regal rugbystic.

Pe terenurile stadionului Bebe Boboc de pe Aleea Calaretilor ei au putut vedea „la munca” prezentul si viitorul rugbyului sibian.

De la ora 10:00 au inceput pe terenul de antrenament meciurile categoriilorU8, U10 si U12 (copii nascuti in 2011 si mai mici,  2009-2010 respectiv 2007-2008). De la ora 11:00, pe terenul principal s-a jucat un meci care acum 20 de ani tinea capul de afis in orice week-end sportiv din orasul nostru: CSM Sibiu-Stiinta Petrosani. La terminarea meciului de pe terenul 1, au intrat in arena jucatorii categoriilor U14 (nascuti 2005-2006) si U16 (nascuti 2003-2004).

La seniori lucrurile erau clare de la inceput, Petrosaniul fiind favorita incontestabila a seriei Centru-Nord din Divizia Nationala. Echipa din Valea Jiului venea dupa o serie de 3 meciuri si 3 victorii, dintre care una la o diferenta de peste 100 de puncte cu Aradul. Sibiul, nou promovata in Divizia Nationala venea dupa 3 infrangeri in tot atatea meciuri. A fost un meci frumos, in care „minerii” au aratat publicului sibian maiestria si faptul ca locul lor este clar in varful clasamentului, de ce nu in Super-Liga. Victoria Petrosaniului la peste 70 de puncte nu a surprins pe nimeni, iar publicul cunoscator a savurat spectacolul sportiv.

In Intrecerea celor mici, la categoria U8, copiii celor trei echipe prezente: Sacele, Timisoara si CSR-CSM Sibiu au jucat impreuna, amestecati. Fiind vorba in majoritate de debutanti, au fost facute echipe echilibrate, astfel incat fiecare copil sa se poata bucura de joc.

La categoria U10, generatia de campioni a Sibiului s-a impus in urma unui turneu frumos si disputat in fata colegilor de la Timisoara Warriors, CSR Sacele si RC Cristian. Din nou punctul forte al micutilor sibieni a fost apararea, echipa sibiana incasand doar doua incercari in trei partide jucate.

Categoria U12  avut la start echipele Warriors Timisoara, CSO Rasnov, CSR Sacele, RC Cristian si CSR-CSM Sibiu. Turneul a fost dominat net de echipa banateana, care s-a imps fara aprimi vreun eseu. Sibienii au presentat o echipa foarte tanara, cu multi debutanti si au reusit in mare parte din turneu sa tina piept mai experimentatilor lor parteneri de joc. Lipsa de experienta si diferenta la nivel fizic a inclinat insa balanta fiecarui meci de partea adversarilor, iar echipa noastra a incheiat turneul cu 4 infrangeri din tot atatea meciuri.

In cadrul categoriei U14 s-au jucat doua turnee, unul de rugby in XV si altul de rugby in 7. Turneul de rugby in XV a fost  castigat de echipa CSR Sacele, invingatoare in finala in fata Razboinicilor timisoreni. CSS Soimii Sibiu s-a clasat pe pozitia a treia. La Sevens s-au impus tot brasovenii, podiumul fiind completat de CSU AV Arad si Warriors Timisoara .

Finala categroiei U16 a fost meciul dintre CSU AV Arad si CSS Soimii Sibiu, meci castigat de echipa aradeana.

Sambata a fost deci o zi plina, 6 ore de rugby non stop pe cele doua terenuri, sibiul avand pentru prima data in istorie 6 echipe pe teren in aceeasi zi. Am avut un turneu cu 20 de echipe la start, 27 de meciuri si spectacol sportiv de calitate, oferit atat de echipele de seniori cat si de echipele de copii si junori participante.

Multumim sponsorilor, sustinatorilor rugbyului sibian si in special parintilor micilor rugbysti care s-au implicat 100% in organizarea acestui frumos eveniment.