Sambata 27 Octombire a avut loc in satul Albina- comuna Mosnita Noua etapa a doua a Campionatului Regional de minirugby Transilvania Sud.

Fotografii de la turneu AICI

In satul infiintat acum aproape un secol de 100 de familii venite din Sibiu- Turnu Rosu, Sebesu de jos si Sadu a avut loc prima competitie de rugby. Au participat alaturi de gazdele de la Saracens si Warriors Timisoara echipele CSR CSM SIbiu, CSR CSS Soimii Sibiu, Vulturul Negru Oradea, CSM UAV Arad si invitatii din Serbia: GRK Vrsac si RK Borac Starcevo.

Echipele sibiene au participat la 3 categorii de varsta.

In intrecerea celor mai mici, categoria U8, copiii nostri s-au distrat alaturi de colegii lor de la alte cluburi. Prioritatea a fost siguranta jucatorilor si distractia. La capatul unui turneu jucat zu zambetul pe buze, noua echipa U8 a incheiat competitia pe pozitia a treia, devansata de gazdele de la Warriors si Saracens Timisoara. Copiii au respectat regulile de baza pentru categoria lor de varsta – jocul la sol si siguranta jucatorilor in zona de placaj- ceea ce ne facem sa fim increzatori in capacitatea si calitatile grupei 2012.

U10, din nou in top. Echipa U10 a castigat turneul la categoria ei de varsta dupa victorii cu cele doua echipe banatene. Astfel, grupa 2010 este neinvinsa in competitiile oficiale de 14 luni! Imbucurator este faptul ca incepem sa vedem ca antrenamentele dau roade si ca jucatorii isi insusesc si notiunile specifice categoriei de varsta: transmiterea balonului si pozitionarea pe teren. Aceste sunt principalele obiective pentru acest sezon la categoria U10.

Echipa U12 s-a prezentat cu un lot redus numeric la acest turneu. Astfel, copiii de la CSR CSS Soimii Sibiu au facut echipa cu colegii lor sarbi, si ei veniti cu un lot decimat. Principalele obiective pentru aceast categorie au fost conservarea balonului in contacte si recuperarile defensive. Cu multi debutanti in echipa, sibienii au facut un turneu bun, dar s-au clasat pe pozitia a patra, in urma echipelor din Banat si a colegilor de la Oradea.

Horia Stoica, CSR Sibiu: Ma bucur sa vad ca munca inceputa acum doi ani da roade. Poate mai repede decat ne-am fi asteptat avem trei echipe la minirugby. Iata ca Edi, cel mai mic rugbyst in anii trecuti si Emma care s-a antrenat cu noi de la inceput au devenit motorasul echipei U8. La U10 avem un nucleu de 7 copii care sunt la al treilea sezon in categorie. In 2017 aceasta trupa a ratat de putin locul III in Circuitul National, iar anul acesta 5 dintre ei au fost campioni. Provocarea cea mai mare va fi sa ii tinem in priza si sa le pastram deschis apetitul pentru a invata lucruri noi. Dintre copiii U12, Darius a fost locomotiva echipei U10 in ultimii doi ani. Anul acesta incepem campionatul regional cu jumatate din copii debutantidar dornici sa invete. Speram sa mai aducem cativa copii langa echipa astfel incat sa avem un proces de pregatire mai eficient.

Razvan Borcan: A fost un turneu foarte bun, pentru toata lumea. Toti copiii au aratat progrese fata de turneul trecut. Pentru cei noi progresele au fost evidente. Cei mai vechi au aratat ca au inteles ce se cere si ce se joaca la categoria lor, si ca incep sa se adapteze cerintelor. Multumim gazdelor pentru primirea facuta si pentru un turneu jucat in spiritul rugbyului.