Dragonii CSM CSR Sibiu sustinuti de Conectys au ajuns la jumatatea Circuitului National de minirugby.

Etapa a doua a insemnat o premiera pentru rugbyul romanesc, fiind primul turneu de mini rugby gazduit la Ramnicu Valcea.

Micii rugbysti sibieni au participat cu doua grupe, U8 si U12, la fel ca si in prima etapa.

La ambele categorii, Dragonii au reusit in prima zi a competitiei sa se califice in grupele de clasament pentru locurile 4-6, dupa cate o victorie si o infrangere. Desi au facut meciuri bune si au fost puternic sustinuti din tribune de parinti, Dragoneii U8 nu au reusit sa treaca de Leii Campia Turzii, iar Dragonii U12 au fost-cum era de asteptat- depasiti pe plan fizic de puternica echipa din Baia Mare.

Efortul micilor rugbysti a fost recompensat cu un burger si o baie la piscina.

Duminica a fost ziua meciurilor de clasament. Dragoneii au incheiat etapa pe locul 5, dupa o infrangere cu Rugby Academy Bucuresti si o victorie cu Timisoara. Grupa mare a trebuit sa se recunoasca invinsa atat de Timisoara, cat si de Steaua, la capatul unor meciuri frumoase, dar in care nu s-a pus in nici un moment problema invingatorilor. Dragonii au trebuit deci sa se multumeasca si la acest turneu cu locul 6.

Horia Stoica, antrenor:
„Categoria U8 este o categorie de varsta in care se lucreaza la depasirea fricii de contact si la bucuria jocului, cu element tehnice de baza, care tin de siguranta jucatorului. Am fost impresionati de curajul jucatorilor celor trei echipe din Bucuresti. Echipele care joaca in 5 (numarul maxim de jucatori pe teren) vor fi in top. Cele care au 2-3 jucatori implicati 100% si 1-2-3 „locotenenti” se regasesc spre jumatatea clasamentului. Cam acolo suntem noi acum. Cel mai important pentru copiii nostri este ca au jucat cateva meciuri bune, cu zambetul pe buze.

La U12, asteptarile noastre din punct de vedere clasament erau la locurile 5-6, tinand cont de varsta si talia adversarilor. Ce ne intereseaza in acest sezon este presiunea in aparare (pe care o facem bine), placajul (care nu ne reuseste mereu avand in vedere diferenta de talie) si incercarea de recuperare a baloanelor (care din pacate depinde in mare masura de reusita placajelor). Sunt multumit de progresele facute si de jocul Dragonilor, si placut surprins de talia jucatorilor pe care o propun 5-6 echipe din acest campionat.

La final vreau sa le multumesc lui David si Clara, cei doi Dragoni U14 care s-au ocupat in timpul acestui turneu de echipa U8.”