In perioada 23-25 iunie Constanta a fost gazda primului din cele 4 turnee ale Circuitului National de minirugby.

Dragonii de la CSM-CSR Sibiu, sustinuti de Conectys au participat cu doua grupe de varsta, U8 si U12.

Grupa „mare”, copii nascuti in 2011 si 2012 a inceput Circuitul din postura de cap de serie, multumita locului 3 ocupat in 2022. Schimbarea de generatie a facut ca echipa sibiana sa fie una din cele mai tinere echipe la aceasta categorie de varsta, cu o medie de 10 ani si 9 luni. Echipa sibiana a ocupat locul 2 in grupa, fara infrangere si s-a calificat in grupa locurilor 4-6. Acolo a fost insa net depasita fizic de echipele din Cluj si din Barlad, incheind competitia pe locul 6.

Grupa „mica”, jucatori nascuti 2015 si mai mici a plecat dintr-o pozitie mai joasa, echipa ocupand doar locul 8 in sezonul precedent. Dupa un meci „de incalzire” pierdut cu Steaua, dragoneii au trecut in grupa de colegii din Arad si s-au calificat si ei in grupele pentru locurile 4-6. O noua victorie si o noua infrangere au dus echipa micilor rugbysti sibieni pe locul 5.

Horia Stoica, antrenor:

Felicit grupa U12 pentru daruire. Copiii s-au luptat de la egal la egal cu adversarii lor mai puternici si mai mari. Dovada este ca apararea a mers foarte bine si am incasat in medie o incercare pe meci. Din pacate, in fazele de atac nu am putut face fata provocarilor fizice, si am incheiat turneul cu o medie de doar o incercare pe meci marcata.

In ceea ce priveste grupa U8, nu pot decat sa ma bucur vazand ca se simt bine pe teren, indiferent de rezultat, ma bucur sa ii vad cautand mingea, alergand, placand si … din cand in cand pasand:).