In perioada 22-24 Iunie orasul Constanta a fost gazda primei etape a Circuitului National de minirugby 2018.

Sibiul a fost reprezentat la categoria U8 de catre CSM CSR Sibiu.
Dupa un campionat regional dificil, in care micii rugbysti sibieni au alternat turneele la categoria U8 si la categoria U10,  echipa sibiana a facut un turneu bun la malul Marii Negre, turneu pe care si l-a adjudecat fara infrangere.

Dupa o victorie clara in fata echipei CSM Suceava, si deja calificati in semifinalele competitiei, sibienii au rulat intreg efectivul de jucatori prezenti si au obtinut un egal muncit in fata vicecampioanei Transilvaniei, Warriors Timisoara.  Cele doua echipe au trecut „la brat” in faza semifinala.

Semifinala impotriva echipei din Gura Humorului a reprezentat o foarte buna incalzire in vederea finalei impotriva campioanei Bucurestiului si vicecampioanei nationale, Soimii Bucuresti.
Prima repriza a finalei a fost clar dominata de echipa sibiana, ofensiva dand dovada de inspiratie iar aparare de o precizie de invidiat. In repriza secunda, bucurestenii cu un lot mai numeros au facut schimbari inspirate si s-au apropiat la o incercare. Micutii sibieni s-au aparat insa foarte exact si au reusit sa isi adjudece finala si trofeul pus in joc.

Toti copiii care au jucat pentru CSM CSR Sibiu au reusit sa inscrie in acest turneu: Luca Comsa, David Diac, David Olar, Alex Arion, Clara Stoica si Edi Arion. Distractia a fost la ea acasa, copiii fiind recompensati de catre parinti cu o vizita la delfinariu.

Dani Barza, antrenor: „Ne-am dorit ca acest turneu sa fie o reusita si o recompensa pentru cei mici dupa un lung si dificil sezon regional. Am reusit sa lasam copiii sa se joace, sa se distreze si sa se simta bine pe teren si inafara lui, dincolo de discutiile adultilor si de formalitatile birocratice. Avem o generatie 2010 foarte talentata si cu un potential enorm. Mai este multa munca de facut, dar speram ca in 10 ani sa vedem ca aceste seminte mici plantate sezonul trecut vor deveni stejari puternici.”

Horia Stoica, antrenor: ” A fost un turneu greu, mai ales din punct de vedere logistic. Pana la urma ne-am descurcat si copiii au avut conditii de a juca si de a se relaxa optime. Meciurile au crescut ca intensitate, iar copiii au putut sa isi arate calitatile individuale acumulate de-a lungul anului. Victoria e importanta, dar mai importanta este maniera cu care ea a fost obtinuta. As retine dupa acest turneu ca desi copiii nu au jucat colectiv ceea ce stiu au compensat prin munca si daruire”