Echipa U10 CSM-CSR Sibiu a încheiat turul Campionatului Regional de minirugby Transilvania pe locul IV.

Ultima etapa a turului a avut loc la Cluj Napoca. Intrata într-o grupa dificila, alături de campionii en titre Timisoara Warriors, Soimii Campia Turzii, o echipa in care joaca o generatie exceptionala – 2009 Campioana Nationala U8 in 2017- si artagoasa echipa din Vadu Crisului, echipa sibiana, alcatuita din multi jucatori U8 a trebuit sa se multumeasca de aceasta data cu locul III si meciul de clasament pentru pozitia 5-a. Partida contra principalilor contracandidati la un loc in semifinale – Campia Turzii- a fost una fara istoric (scor 0-35), trupa din Sibiu aliniiind la un moment dat, din cei 8 jucatori de pe teren 7 jucatori de la categoria inferioara, “U8”.  Partida cu colegii din Vadu Crisului a fost net dominata de echipa sibiana, victoria cu 25-0 venind pe fondul unui joc colectiv frumos, in care colegii mai mari au fost completati cu brio de dorinta de joc si entuziasmul celor mai mici. Ultimul meci al grupei, unul fara miza a pus echipa noastra fata in fata cu campioana neinvinsa de mai bine de un an, Warriors Timisoara. Profitand de absentele din echipa banateana, capitanul Darius Diac si colegii lui au jucat de la egal la egal. O eroare in ultima faza a adus victoria echipei de pe Bega, 15-10. In meciul de clasament, Sibiul a intalint nou infiintata echipa CSM Saracens Timisoara. In ciuda unei aparari bune a micilor banateni, copiii nostri au dat frau liber fanteziei in atac, ca si in meciul cu Vadu Crisului si s-au impus cu 25-5.

In urma acestor rezultate, CSM-CSR Sibiu a ocupat pozitia a V-a in clasament si si-a consolidat locul IV in clasamentul general intermediar.

Horia Stoica, antrenor: “ echipa a jucat mai bine decat in celelalte turnee. Imi pare rau pentru meciul cu Campia Turzii, ar fi trebuit din punct de vedere managerial sa avem o alta abordare. Copiii s-au daruit, au luptat dar in repriza a doua am hotarat sa jucam cu echipa “U8” si am incasat un asemenea scor. Terminam turneul cu un esaveraj pozitiv, in ciuda “accidentului” cu Campia Turzii, o medie de 3 incercari marcate pe meci, cu bazele jocului consolidate, cu o posesie buna, cu o aparare performanta. Premisele pentru retur sunt bune. Peste iarna vom incerca sa lucram atat pe partea de pregatire fizica, dar si pe insusirea de noi elemente tehnice.

U8- invincibilii. In momentul de fata, echipa U8 Sibiului este singura echipa din cele 20 ale circuitului la cele trei categorii de varsta U8-U10-U12 care nu a suferit nici o infrangere. “Grupa mica” a Sibiului are in componenta 5 copii care in lipsa unei competitii U8 sezonul trecut si-au facut “ucenicia” la categoria “U10”. Acest lucru se vede in acest campionat cand echipa noastra nu pierdut nici o partida. In plus, alaturi de cei “vechi”, reusim sa oferim timp de joc multumitor si noilor veniti. La Cluj Sibiul a incheiat turneul cu trei victorii si un meci egal: 35-15 cu Campia Turzii, 35-5 cu Clujul 30-20 cu Timisoara si 15-15 cu Baia Mare. Esaverajul spune multe, o medie de 6-3 la incercari.

Razvan Borcan, antrenor: “ Grupa mica este neinvinsa de 3 luni, de la inceputul lunii Septembrie iar acest aspect ne bucura. Totusi, mai imbucurator este ca noii veniti se integreaza in echipa, incep sa inteleaga jocul si se implica din ce in ce mai mult. Obiectivul nostru este ca pana la primavara cei noi sa se apropie de nivelul “veteranilor” si sa putem conta exclusiv pe ei pentru a ne pastra invincibilitatea. Acest lucru ar permite celor mai vechi sa faca ceva mai devreme pasul definitiv spre categoria U10. La aceasta categorie obiectivele sunt simple, totusi e o categorie capitala. Copiii joaca din placere, obiectivul pedagogic fiind invingerea temerilor privind caderea, contactul in general. Pentru asta lucram exercitii specifice, cu materiale adaptate, care simuleaza situatia din teren in plina siguranta pentru copii. Cei care trec peste obstacolul psihologic al fricii de contact au toate premisele si mai ales timpul pentru a se forma si a deveni rugbysti de inalt nivel.”