Echipa U 10 a CSM CSR Sibiu a obtinut locul III in etapa a treia a campionatului regional Transilvania. Micii jucatori sibieni au terminat turneul cu trei victorii, un egal si doua infrangeri. Punctul forte a fost  apararea, echipa sibiana reusind trei partide fara incercare primita si una cu o singura incercare. Atacul a lasat insa de dorit, deoarece in jumatate din partide echipa noastra nu a punctat pe tabela de marcaj.

Horia Stoica, antrenor: ” Am revenit la bazele jocului si copiii nu au incercat mai mult decat stiau ca pot. Poate de aceea nici nu am reusit mai mult in faza ofensiva. Daca apararea a fost ireprosabila in 4 din cele 6 meciuri, atacul a scartait, am pierdut posesia destul de mult fata de turneele precedente. Vom lucra pentru urmatorul turneu tot pe baze, pe disciplina in joc, pe posesie si pe conservarea balonului, iar pauza de iarna ne va da ragazul sa trecem la invatarea si asimilarea altor procedee tehnice.”

Razvan Borcan, antrenor: Terenul fiind mai ingust, a fost un turneu destul de fizic, cu foarte multe faze de combat. Noi la acest capitol stam mai „subtire” decat alte echipe, avand in lot doar trei jucatori mari, restul fiind in primul an sau jucatori urcati de la categoria „U8″. Apararea a avt un rol determinant, la fel ca si daruirea copiilor”

„Grupa mica”, echipa de copii nascuti in 2010 si mai mici a confirmat previziunea antrenorilor de a-si pastra invincibilitatea. Cei mici au incheiat turneul cu patru victorii din tot atatea partide si un esaveraj de 95-35, adica o medie de 5-2 incercari pe meci.

Horia Stoica: „Cei mici nu ar trebui sa piarda nici o partida anul asta. Dar nu acesta e scopul. Deja, fiecare din jucatori primeste minute de joc si in echipa U10. La „U8” se pun bazele rugbyului, copiii invata sa culeaga si sa poarte balonul, sa placheze, sa primeasca un placaj.  Urcandu-i la „U10″ vedem curajul si ambitia, dar si abilitatile tehnice ale fiecaruia, in conditii de inferioritate fizica. Avem copii cu un an vechime in rugby, sper ca langa ei sa creasca si sa invete si noii veniti.”

Daniel BIrza: ” E o placere sa te uiti la cei mici cum joaca. Sunt dezinvolti, nu cauta sa inteleaga arbitrajul, joaca pana la fluier si apoi o iau de la capat. In turneul acesta copiii cei noi au avut mai mult timp de joc. Cei cu experienta au avut mai mult un rol de sustinere pentru cei noi. Speram sa invete si cei mai noi si cei mai mici cat mai repede bazele pentru ca sunt copii cu un bun potential rugbystic.”