„Dragonii” de la CSM CSR Sibiu au ocupat locul III in Circuitul National de minirugby.

La capatul a patru turnee care au plimbat micii rugbysti sustinuti de Conectys de la Cluj Napoca la Mamaia si de la Gura Humorului la Bucuresti echipa sibiana a incheiat campionatul pe pozitia a treia.

In primul turneu, jucat la Cluj Napoca, Dragonii antrenati de Razvan Borcan, Patrick Mungiuri si Horia Stoica au ocupat locul III, in urma puternicelor echipe Soimii Bucuresti si Iasi. De remarcat faptul ca la acest turneu sibienii au jucat cu 5 jucatori titulari sub categoria de varsta (copii nascuti 2012 pentru categoria 2010-2011).

Al doilea turneu, la Constanta a insemnat singura „cadere”, cu un loc IV. Si la acest turneu, din cei 12 jucatori de pe teren, 5 au fost sub varsta. Acolo am fost depasiti de Soimii Bucuresti, Iasi si selectionata Baia Mare-Cluj.Turneul de la Gura Humorului a fost un turneu extrem de disputat, cu cateva meciuri foarte tari. Loviti de probleme medicale (digestive), am folosit o echipa improvizata, si cei mici s-au calificat in semifinale jucand in prima zi in 11 contra 12. reveniti in formula intreaga, micii rugbysti sibieni au reusit sa se impuna in finala mica in fata Stelei cu 3-2, dupa un meci aprig.

Turneul de la Bucuresti a fost singurul turneu in care echipa noastra a avut „luxul” de a avea rezerve, majoritatea copiilor fiind intorsi din vacante. Din cei 14 jucatori de pe foaia de turneu, jumatate au fost copii nascuti in 2012. „Bronzul” obtinut la acest turneu in fata echipei din Baia Mare a asigurat echipei CSM CSR Sibiu si bronzul in clasamentul general al Campionatului National.

La aceasta medalie au contribuit:

David Diac, 2010- Scoala Nicolae Iorga
Luca Comsa, 2010- Scoala 1
David Olar, 2010- Scoala Regina Maria
Alex Arion, 2010- Scoala N. Iorga
Vlad Bucelea, 2010- Scoala 13
Clara Stoica, 2010- Scoala N Iorga
Tudor Calinoiu, 2011- Scoala Regina Maria
Alex Draghici, 2011- Scoala I.L. Caragiale
Andrei Bunea, 2011- Scoala 1
Olar Anastasia, 2012- Scoala Regina Maria
Dragos Masca, 2012- Scoala 2 Cisnadie
David Maierean, 2012- Scoala Poplaca
Emma Comsa, 2012- Scoala 1
Eduard Arion, 2012- Scoala N. Iorga
Cristi Fratici, 2012- Scoala O. Goga
Sebastian Stanciu, 2012- Scoala Regina Maria

Grupa U8, grupa Dragoneilor, a jucat la nivelul ei, cu majoritatea copiilor incepatori (sub 3 turnee jucate). Ei au obtinut locul 8, un loc care reflecta nivelul copiilor in acest moment.

Grupa mica a fost reprezentata la categoria 2014-2015 de

Alex Draghita, 2014- Scoala Regina Maria
Damian Solomon, 2014- Scoala Ioan Slavici
Marco Stoica, 2014- Scoala Regina Maria
Victor Sasarman, 2015- Scoala Nr 2
Matia Stoica, 2015- Scoala nr 2

Multumim CSM Sibiu, Conectys, Modular Plus, Sedaco trade, principalii nostri parteneri in acest sezon.

Razvan Borcan, antrenor: apreciem efortul copiilor si al parintilor de a fi prezenti pe durata vacantei pentru a pregati acest campionat, si le multumim pentru asta. In 3 din cele 4 turnee echipa si-a atins potentialul maxim. Copiii nascuti in 2010 si 2011 s-au depasit pe ei insisi pentru a compensa lipsa de forta fizica a colegilor din 2012, iar cei din 2012 s-au autodepasit pentru a-i ajuta pe cei mai mari sa tina echilibrul si eventual sa faca diferenta in meciurile tari. Media de varsta a echipei a fost de 11 ani si 2 luni, in timp ce media maxima posibila la incheierea campionatului a fost de 12 ani si 8 luni. II felicitam pe toti copiii care au jucat pentru ca au luptat din greu si au reusit de multe ori sa compenseze o diferenta da varsta, motricitate, viteza, greutate, forta de un an- un an si jumatate fata de celelalte echipe participante.

Patrick Mungiuri, antrenor: iei 6-7 copii nascuti in 2010. Buni. Foarte buni. Ii pui alaturi pe fratii lor mai mici, nascuti in 2012. Buni, foarte buni si ei pentru nivelul lor. Mai adaugi o gasca de prieteni din acelasi interval de varsta si obtii o echipa sudata, un grup care se simte bine impreuna, atat pe teren cat si inafara acestuia. Si atunci poti munci linistit cu ei. Cred ca acesta a fost secretul acestei medalii: prietenie, munca si talent.

Horia Stoica, antrenor: ne bucuram ca am reusit acest rezultat. Acest lucru arata ca in Sibiu sportul juvenil merge bine, daca luam in considerare si clasarile fruntase ale colegilor de la baschet. Speram sa ii vedem pe toti in echipele Sibiului peste cativa ani. Nu cred ca tehnic sau ca si gandire in teren ori din punct de vedere al aerobiei am fost sub nivelul primelor doua clasate. Diferenta a fost facuta in special la nivelul fortei brute si al taliei. Nu am avut dubii in ceea ce priveste generatia 2010 (campioni nationali in 2018), dar efortul facut de copiii nascuti in 2011 si 2012 a fost superb.