DSC_0987Cele doua echipe ale CSM-CSR Sibiu au sustinut doua etape din Campionatul Regional Transilvania la minirugby, editia 2017-2018.

Dupa doua etape, ambele echipe sa claseaza pe locul IV al categoriilor lor de varsta.

In turneul de deschidere de la Campia Turzii, echipa U8 (copii nascuti 2010 si mai mici) au terminat competitia neinvinsi, cu un esaveraj de 95-25, o medie de 6 eseuri marcate contra a 2 primite pe meci. A urmat etapa a doua la Baia Mare. Din cauza efectivului scazut la categoria “U10”, echipa micilor sibieni a imprumutat jucatori colegilor mai mari. Astfel, “Grupa mica” nu a punctat la turneul de la Baia Mare si, desi neinvinsa, coboara pe locul IV in clasamentul cumulat.

DSC_0830Categoria “U10” este inca in formare, avand in componenta la limita numarul de jucatori titulari. Unii dintre acestia sunt debutanti, altii tocmai au urcat de la categoria “U8”. Mai putin de jumatate din jucatori au experienta categoriei. Totusi, in primul turneu, desi au jucat cu debutanti in echipa si chiar cu copii de la categoria “U8”, jucatorii sibieni au reusit sa obtina pozitia a 5-a. Turneul al doilea, de la Baia Mare a insemnat eforturi si mai mari pentru capitanul Darius Diac de a-si conduce din teren colegii, deoarece mai bine de jumatate din echipa provenea de la “grupa mica” de sub 8 ani! Din nou, dupa lupte grele si meciuri pierdute din nou la limita cu colegii bihoreni si cei din Campia Turzii, Sibiul a obtinut pozitia a cincea. In clasamentul cumulat echipa noastra urca pe locul IV dupa doua etape.

Horia Stoica, antrenor:

“Imi pare tare rau ca nu am putut alinia doua echipe complete la turneul de la Baia Mare. Din punct de vedere al rezultatelor, desi rezultatele nu sunt ceea ce cautam, echipa U8 ar putea sa termina campionatul neinvinsa, dar nu campioana din cauza punctelor pierdute in Maramures. Am plecat in acest campionat regional sa formam jucatori si sa structuram doua grupuri: cel de copii nascuti in 2008-2009 si cel de copii 2010 si mai mici. Din pacate, pentru echipa mare, inca suntem in stadiul de cautare.

Ar trebui sa mai atragem inca 5-6 copii de categorie 2008-2009 ca sa avem o echipa completa, sa le dam timp si meciuri pentru a se forma. Grupul este omogen, dar -inca- prea redus. La categoria U10 avem un leader in teren, Diac Darius, care s-a impus prin multa, multa munca. E o placere sa vad ca langa el se lupta cei urcati de la U8, Bogdan Luca si Stefan Caprioreanu. Am toata convingerea ca cei trei ii vor ajuta pe cei noi sau pe cei mai putin antrenati sa creasca la randul lor.

La categoria U8 avem 4 copii care au deja un an experienta in campionatul U10, David Diac, Luca Comsa, Alex Arion si Clara Stoica, cei care deocamdata “duc greul”. Alex e un aparator feroce, iar David si Luca sunt aproape de neoprit cu mingea in mana. Clara este cea mai buna pasatoare a echipei mici, iar Edi, Alex, David Olar si Mihai au multe de invatat de la ei.  Avem premise foarte bune de crestere. 

La categoria U10 jocul se leaga, si doar doua-trei greseli normale varstei si din dorinta de a face mai mult si mai bine au facut sa nu ocupam un loc pe podium. Avem o posesie buna, apararea este la nivelul celorlalte echipe. Esaverajul in cele doua turnee este 80-40 in primul turneu si 30-45 in turneul al doilea, jucat cu “grupa mica”, o medie in zona a doua incrcari marcate pentru doua primite per meci. Mai avem de lucrat la transmiterea balonului si la finalizarea actiunilor pana la sfarsitul sezonului. Bineinteles ca fiecare jucator are de evoluat in anumite domenii specifice ale jocului, iar punctele noastre forte vor fi imbunatatite in mod constant.

La cei mici se joaca din placerea de a juca, iar evolutia fiecarui copil se face simtita odata ce incepe sa acumuleze meciuri si turnee jucate. Jocul este mult mai individual si obiectivele pentru copii sunt invatarea corecta a placajului si a jocului la sol pentru evitarea accidentarilor, purtarea balonului si conservarea acestuia in contact. Tehnica este poate cel mai simplu element de invatat; la aceasta categorie marea provocare este de a ajuta copilul sa invete sa cada si sa se ridice, sa treaca peste eventualul obstacol psihologic.”