Sezonul 2016-2017 al grupei de minirugby a CSM CSR Sibiu se va incheia la sfarsitul acestei saptamani.

Echipa „U8”-copii nascuti in 2009 si mai mici- va lupta la Bucuresti, alaturi de alte 9 echipe in ultima etapa a Circuitului National de Minirugby.

DSC_0987

CSM CSR Sibiu se afla cu o etapa inaintea finalului acestui Campionat National pe pozitia a cincea, cu sanse matematice la medaliile de bronz ale competitiei, dupa ce a jucat doua etape din cele trei disputate, terminand pe un loc III si pe un loc IV.

Horia Stoica, antrenor CSR Sibiu:

„A fost un sezon plin, inceput in luna Octombrie. Copiii au jucat cele 8 turnee ale Campionatului Regional de minirugby Transilvania, unde au terminat pe un onorabil loc V la categoria U10 (copii nascuti 2007-2008), desi mai bine de jumatate din titulari aveau varsta categoriei U8. Am jucat si doua turnee amicale, la Timisoara, terminand pe podium la ambele categorii de varsta U8 si U10. Pentru cei mari a urmat o mica vacanta competitionala, pe cand grupa mica a fost angajata in Circuitul National. Din nefericire nu am putut participa la prima etapa, disputata la Constanta, am pierdut ocazia de amai juca 4 meciuri si am fi fost deja cel putin pe locul III. Am jucat la Timisoara si Gura Humoruluidoua turnee dificile dar foarte frumoase, atat din prisma jocurilor cat si a organizarii. Vom juca Sambata si Duminica din placerea de a juca, pentru a etala inca o data ceea ce am invatat in cateva luni, iar rezultatele de pe teren vor fi practic rezultatele muncii antrenorilor si ale jucatorilor, dar si ale implicarii parintilor.

DSC_0971

Mergem la Bucuresti sa vedem copiii la joc, fara teama de a pierde ceva. In timpul meciurilor copiii sunt atat de prinsi cu joaca incat nici nu stiu rezultatul final. E drept, din punct de vedere al clasamentului nu prea putem termina sub locul V, iar locul IV va depinde doar de noi. Ne-am bucura foarte tare sa avem o clasare cat mai buna, pentru a arata Sibiului ca avem rugby de calitate, pentru a atrage cat mai multi copii spre acest sport minunat si pentru a putea fi luati in considerare de potentiali sponsori.

Anul acesta, mai mult de jumatate din costurile deplasarilor: transport, masa, cazare au fot suportate de parinti. Daca vom vrea sa crestem, vom avea nevoie de si mai multi copii, si mai multe turnee…

DSC_0269

Munca nostra nu se va incheia cu acest turneu. Dupa o scurta pauza de o saptamana vom relua antrenamentele si pregatirea pentru sezonul 2017-2018, cu doua echipe, U8 si U10.”