Dragonii au inceput campionatul Regional de minirugby cu un turneu desfasurat la Baia Mare.

Albumul foto de la turneu: AICI

Echipele U10 si U8 sibiene s-au prezentat bine la aceasta prima intalnire din sezonul 2019-2020 cu colegii din Transilvania.

Cei mici au dat piept cu echipele CSFP Baia Mare, SCM Timisoara si Cluj. Primul meci a fost unul dificil, in compania unei echipe care a incheiat campionatul National precedent pe podium, si s-a incheiat cu o victorie clara a maramuresenilor. Dragoneii si-au revenit in urmatoarele partide pe care le-au castigat pentru a-si asigura pozitia a doua.

Horia Stoica, antrenor: ” A fost pentru copiii nostri primul turneu dupa ceva timp de pauza. Jocul nu a fost unul foarte clar, si in jumatate din turneu copiii nu au aplicat ceea ce lucram la antrenamente. Apararea nu a functionat foarte bine, nici jocul la sol. Totusi, copiii au jucat cu placere si observ un stil de joc putin diferit la generatia 2012 fata de generatia 2010 la aceeasi catgorie de varsta. Daca acum doi ani succesul consta in joc la sol si sustinere/contestare foarte eficiente, acum cei mici se inspira de la cei mari si din jocul de „U10″ si transmit mai mult balonul, ceea ce e imbucurator.”

La categoria „U10” copiii nostri s-au adaptat foarte bine conditiilor de joc. Terenul fiind mai ingust, sibienii si-au etalat principalele arme, o aparare aproape ermetica si un joc la sol de calitate. Astfel au venit cele 3 victorii cu CSM Baia Mare, Soimii Turda si CSFP Baia Mare.

Razvan Borcan, antrenor: ” La U10 copiii au aratat din nou siguranta in aparare. Placajele bune si contestarea balonului ne-au adus multe baloane de contraatac, arma preferata a micilor nostri rugbysti. Din pacate, un avantaj in aparare s-a transformat intr-un inconvenient in faza de atac. Am fi dorit sa vedem mai multe pase, dar terenul fiind ingust, copiii s-au multumit cu pase scurte si conservarea balonului.