Odata cu vacanta s-a incheiat si Campionatul National de Minirugby 2019.

Desi CSR CSM Sibiu a paticipat doar cu echipa U10 (copii nascuti in 2009 si 2010), toti micutii rugby ai clubului ai jucat in acest campionat, copiii de categorie U12 si U8 intarind randurile colegilor de la Warriors Timisoara.

Acest compionat a fost o experienta foarte buna pentru micii nostri jucatori, deoarece pe durata celor 5 turnee ei au intalnit cele mai puternice echipe ale tarii.

In urma celor 5 turnee disputate la Constanta, Cristian Brasov, Cluj, Barlad si Bucuresti copiii nostri au obtinut urmatoarele clasari:
* U8 (Warriors Timisoara) Locul V
*U10 CSR CSM Sibiu locul V
*U12 Warriors Timisoara locul IV

Horia Stoica, antrenor:
A fost un campionat obositor, care a tinut in priza antrenori, copii si parinti intreaga vara. Am jucat turnee la fiecare 2-3 saptamani pe perioada intregii vacante, iar din punctul asta de vedere tin sa multumesc parintilor care au luat in considerare si etapele de campionat atunci cand si-au planificat concediul, si au facut posibila participarea echipei la toate turneele, chiar daca au lipsit cate un jucator-doi la cate un turneu.
Copiii s-au bucurat din nou ne niste experiente frumoase, un turneul insemnand mai mult decat drum-masa-somn-rugby-intoarcere. La Constanta am beneficiat de parcurile de distractie si plaje, la Brasov am vizitat o pestera, la Cluj majoritatea picilor au trait prima experienta de cinema 4D, iar la Barlad si Bucuresti ne-am racorit la piscina si la AquaPark
Din punct de vedere sportiv a fost o experienta foarte utila: unii copii de la U8 si-au dat drumul la joc in acest campionat, trecand de la starea „observ si urmez actiunea” la „initiez actiunea” si devenind mult mai implicati pe parcursul meciurilor. La U10 ne-am clasat unde ne era locul, pe pozitia prevazuta inainte de Campionat, intre locurile 4-6. Majoritatea jucatorilor nostri sunt din anul „mic” de varsta, 2010 si multe meciuri le-am pierdut pe partea fizica. Si aici am descoperit ca toti copiii stiu sa se apere, chiar in fata unor adversari mai meri fizic si mai puternici, dar va trebui sa continuam munca in ceea ce inseamna transmiterea balonului. La U12, Darius si-a cstigat locul in echipa Timisoarei si si-a intarit calitatile de lider al grupului sibian.

Razvan Borcan, antrenor:
A fost un campionat util in cresterea jucatorilor nostri, chiar daca la prima vedere clasamentul nu este ca anul trecut sau acum doi ani. Totusi, toate echipele la care au jucat jucatorii nostri au terminat in prima jumatate a clasamentului, la limita primei treimi chiar.
Am avut majoritatea jucatorilor din varsta „mica” a categoriei, cei mai multi dintre copiii nostri fiind nascuti in 2008 la U12, 2010 la U10 si 2012 la U8.
Asta ne da incredere pentru sezonul 2019-2020.
Asteptam inceperea noului sezon si continuarea muncii cu cei mici.