Week-endul trecut echipa U8 a CSM-CSR Sibiu a participat la etapa a doua a Circuitului National de Minirugby, gazduita de Timisoara.

La acest turneu micii rugbysti sibieni au intalnit colegii de la Soimii Bucuresti, Soimii Campia Turzii, Warriors Timisoara si CSM Suceava.

In fiecare zi a competitiei echipa noastra a jucat doua meciuri, in fiecare zi am castigat un meci si am pierdut unul.

Intorsi din vacanta cu doar doua antrenamente inainte de inceperea competitiei, sibienii nu au reusit sa-si gaseasca ritmul imp0triva prietenilor de la Campia Turzii si, neincalziti, au suferit o infrangere clara in fata unui adversar mai bun. Meciul al doilea al zilei de sambata a aratat cu totul altfel, experienta acumulata in campionatul regional la categoria U10 spunandu-si cuvantul in fata micilor razesi suceveni.

Dupa o binemeritata odihna si o vizita la gradina zoologica oferita de organizatorii competitiei, duminica CSR CSM Sibiu a deschis ziua in fata prietenilor din Timisoara. Sibiul a profitat de lipsa titularilor de drept ai banatenilor, implicati deja in competitia U10 pentru a castiga in fata unei foarte inimoase dar tinere si complet lipsita de experienta echipa timisoareana. Meciul cu Soimii Bucuresti a fost unul diametral opus. Sibiul s-a aparat cu indarjire in fata unei echipe mai tehnice si mai puternice fizic dar nu a putut rezista pana la final si a trebuit sa se recunoasca invinsa de un adversar superior. De altfel, singurele echipe care ne-au invins au ocupat locurile I si II atat in prima cat si in cea de-a doua etapa si sunt favoritele la titlu in acest an.

Horia Stoica, antrenor:

“A fost un turneu dificil, in special din prisma organizarii deplasarii.  Din lipsa fondurilor am plecat in dimineata turneului cu masini personale si am ajuns la stadion cu 10 minute inainte de inceperea primului meci, am dormit in cort… Totusi, vreau sa multumesc organizatorilor turneului pentru eforturile facute pentru ca tuturor participantilor sa nu le lipseasca nimic pe durata intrecerii si a sederii la Timisoara.

Tocmai din motivele enumerate mai sus, consider ca performanta de azi e una laudabila, daca nu ca rezutat brut, macar ca grad de implicare al copiilor.

Pot spune atat: copii mei au dat totul pe teren in meciurile dificile pe care le-au jucat, nu s-au uitat spre tabela de scor si nu au lasat niciodata bratele jos. Au cazut si s-au ridicat sa joace mai departe. Au gresit si au alergat dublu pentru a-si repara greseala sau a o repara pe cea a colegului. Au reusit si s-au intors la linia de centru la fel de concentrati si motivati. Primele cuvinte pe care le-am spus celor mici la sfarsitul turneului au fost “Bravo! Sunt mandru de voi!”

Din punct de vedere al clasamentului, sutem pe locul pe care-l meritam, cele doua echipe care ne-au invins ne-au fost superioare in acest turneu. Imi pare rau ca nu am putut participa la prima etapa de la Constanta, o deplasare dincolo de posibilitatile noastre financiare.

Sper sa participam la urmatoarele doua etape de la Gura Humorului si Constanta in lunile August si Septembrie, sa confirmam si sa depasim nivelul de joc pe care l-am aratat la Timisoara.”

2 comentarii la “CSR CSM Sibiu- locul III in etapa a doua a Circuitului National de minirugby

Comentariile sunt închise.