Micii rugbysti sibieni au incheiat campionatul regional de minirugby pe locul V categoria U10 (copii nascuti 2007-2008). Echipa noastra s-a situat pe locul IV pana in ultima etapa a campionatului, moment in care a fost depasita de Viitorul Cluj Napoca.

Tanara si neexperimentata echipa sibiana a incercat si uneori in acest campionat a reusit sa lupte de la egal la egal cu marile favorite ale competitiei. Cursele individuale, placajele, baloane recuperate in aglomerari au fost principalele atuuri ale echipei noastre.

In cele 8 turnee, CSR CSM Sibiu a reusit si sa urce pe podium, si sa castige cu echipe mai bine cotate si cu experienta mai multa.

Remarcabil este ca din cauza unor absente, echipa a jucat returul cu mai multi jucatori de la categoria inferioara. Media de varsta a echipei noastre la finalul campionatului a fost de 7 ani si jumatate, desi echipa a jucat in competitia pentru copii de 8-9 ani!

Imbogatita cu experienta acumulata la „grupa mare”, echipa U8 (copii nascuti dupa 2009)a participat intr-o competitie paralela, neoficiala si a incheiat returul neinvinsa.

Horia Stoica, antrenor:

„Sunt fericit ca am avut posibilitatea de a participa la toate turneele din acest campionat. Copiii au luat astfel contact cu rugbyul, cu exigentele sale din punct de vedere fizic si al disciplinei. Obiectivul pentru primele luni – sa treaca peste teama de a juca rugby, sa invete sa cada si apoi sa se ridice pentru a continua- a fost indeplinit. Din punct de vedere fizic am fost dominati de echipele „mai in varsta”, dar raportat individual la fiecare copil si la varsta fiecaruia stam bine si progresele facute de copii sunt evidente.  Din punct de vedere al disciplinei tactice si al tehnicii individuale, in ciuda progreselor facute mai avem de lucrat pentru a ajunge din urma echipele cu 2-3 ani de rugby in plus fata de noi, ceea ce era evident de la inceput. Decalajul se reduce rapid, iar copiii stiu ca mai au de munca pana sa ajunga mari rugbysti.

Cel mai mare castig al ecestei echipe este insa cel uman. Daca in August 2016 cand am inceput antrenamentele aveam 10-15 copii care incercau sa arate ca ei sunt cei mai buni la ceva de care nu aveau habar, acum consider ca avem 10-15 frati, care se sustin, care se mai si cearta, care isi gasesc pasiuni comune sau descopera pasiunile altora, care sunt neconditionat unul langa altul pe teren, gata sa repare o eventual greseala a celui de langa ei, care traiesc la intensitate maxima victoria sau infrangerea, care duc impreuna greul antrenamentelor si care primesc cu bratele deschise pe noii veniti. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara intelegerea si sustinerea neconditionata a parintilor, care au fost mereu alaturi de echipa, au insotit-o si incurajat-o in toate turneele, ca a fost la Sibiu, Baia Mare sau Vadu Crisului si care, nu in ultimul rand au sustinut financiar participarea  in conditii bune in acest campionat.”