Sambata 6 si Duminica 7 Iulie a avut loc la Cristian Brasov a doua etapa a Campionatului National de minirugby. Vremea buna a adus un plus unei organizari perfecte din partea clubului gazda.

ALBUM FOTO AICI

CSR CSM Sibiu a participat cu echipa U10, iar copiii de la U8 si U12 au intarit randurile colegilor de la Warriors Timisoara.

Cei mai mici s-au distrat pe teren si au invatat si mai mult rugby alaturi de colegii lor de la Bucuresti, Suceava, Cumpana si Baia Mare. Pozitia a V-a in clasamentul turneului est si pozitia in clasamentul general.
Darius Diac a tras si el pentru Warriors Timisoara, la categoria U12. „Banateanul” a incheiat competitia pe pozitia a IV-a, pozitie ocupata de echipa sa si in clasamentul general.

Echipa U10, completata cu colegi de la Timisoara a jucat frumos, cu curaj si a incercat elemente tehnice noi. Curajul a fost rasplatit, sibienii avand un joc foarte bun in 4 reprize din cele  10 jucate, un joc bun in alte 6 reprize si jucand doar doua jumatati de meci sub nivelul obisnuit. Jocul frumos a fost taxat in faza grupelor de curajoasa echipa din Barlad, care s-a impus cu 10-5 in urma a doua greseli inerente acestei faze de tranzitie. Colegii de la Ovidiu ne-au dominat fizic in cea mai frumoasa repriza facuta de copiii nostri la acest turneu si s-au impus si ei. Victoria asupra echipei Soimii Campia Turzii a dus echipa noastra in lupta pentru locurile 7-10.
In fazele eliminatorii echipa noastra a intalnit echipe sub nivelul nostru fizic si s-a impus lejer, 25-0 si 30-10 in fata colegilor de la Sacele respectiv Cumpana si si-a asigurat locul VII.
In clasamentul general echipa noastra ocupa locul V din 13 echipe.

Razvan Borcan, antrenor CSR CSM Sibiu: „Am facut un turneu bun. Pacat de infrangerea cu Barladul. O victorie in acel meci ne-ar fi adus inca doua meciuri mai tari, cu echipe mai puternice fizic.”

Horia Stoica, antrenor: ” Copiii au jucat cu curaj si au fost invinsi de echipe mai puternice fizic. Acest campionat este un deja vu.  Am mai trait aceasta experienta acum doua sezoane cand reuseam fizic sa tinem o repriza jucand pragmatic si mai putin estetic, apoi jucam frumos si cadeam fizic in repriza secunda. Acest campionat ne va prinde bine din punct de vedere fizic, ajutandu-ne sa ne calim si sa invatam sa aplicam sub presiune noile elemente tehnice invatate.”

In timpul liber copiii au vizitat centrul istoric al orasului Brasov, Pestera „Valea Cetatii” si s-au amuzat pe tiroliana.

Urmatorul turneu al micilor rugbysti sibieni se va tine la Cluj Napoca intre 26-28 Iulie si va conta ca a treia etapa din cele cinci ale Campionatului National.