Competitiile din 2020 stau sa inceapa. Dragonii se antreneaza cu zambetul pe buze, pregatindu-se pentru noile intalniri cu colegii.

Pana atunci, este momentul sa ne amintim ce am facut cu totii, copii, parinti , antrenori si sponsori in 2019.

Multumita generozitatii Conectys am inceput anul imbracati frumos, cu treninguri, geci, ghiozdane, aratand ca o adevarata echipa.

In luna Ianuarie, activitatea echipei de minirugby a fost recunoscuta de catre Consiliul judetean in cadrul Galei Sportului Sibian.



Dupa perioada de acumulare au urmat turneele din Campionatul regional pentru echipele U10 si U8.

Avand in vedere ca multi dintre copiii nostri urmeaza cursuri ale palatului Copiilor din Sibiu, CSR CSM Sibiu a donat doua treninguri pentru vanzarile deschise cu scopul de a strange bani pentru mutarea sediului acestui centru important de educatie si cultura.

Deschiderea sezonului a avut loc la Arad. Dragoneii, cu jumatate echipa de debutanti, si majoritatea de varsta „mica” a categoriei au obtinut locul III, pe cand, desi tot in anul mic de varsta al categoriei, „Dragonii” de la U10 au terminat turneul fara infrangere.

Etapa a doua a returului a avut loc chiar la Sibiu. Pe terenul din Valea Aurie micii dragoni au jucat cateva partide amicale in compania colegilor de la Warriors Timisoara, iar echipa U10 si-a pastrat invincibilitatea, desi a fost depasita in clasament la esaveraj de catre Vulturul Negru Oradea si a fost nevoita sa se multumeasca cu pozitia a doua.

Penultima etapa a Campionatului Regional s-a tinut la Timisoara, chiar de Ziua Copilului. Dragoneii s-au vazut din nou in postura de a ocupa pozitia a treia a clasamentului, desi si-au imbunatatit jocul in mod evident, iar Dragonii si-au pastrat invincibilitatea.

Campionatul regional s-a incheiat cu turneul favorit al Dragonilor, cel de la Oradea. Favorit, deoarece, chiar daca rezultatele de pe teren sunt in general mai slabe decat in alte turnee, Dragonii viziteaza de fiecare data cochetul Aqua Park din localitate si se relaxeaza dupa turneu petrecand cateva ore distrandu-se impreuna.
Turneul din acest an nu a facut exceptie, Dragoneii si Dragonii reusind sa urce doar pe pozitia a treia a acestui turneu, cu doua infrangeri si o victorie.

In urma acestui turneu, Dragoneii au ocupat locul II iar Dragonii au obtinut locul I in Campionatul Regional Transilvania. Copiii de categorie U12 au primit titlul de Campioni Regionali alaturi de Warriors Timisoara.

La competitia generala intre cluburi, CSR-CSM Sibiu a ocupat locul II in urma Razboinicilor Timisoreni, care au prezentat 4 echipe in acest campionat fata de doar doua ale Sibienilor, plus echipa U12 care a participat doar la trei turnee in 2018.

Bilantul Dragonilor in 2020 era la acel moment de 7 victorii, doua egaluri si doua infrangeri.

A urmat o scurta pauza si Circuitul National.

In acest Circuit CSR CSM Sibiu s-a prezentat doar cu echipa U10, intarita cu copii de la Warriors Timisoara, pe cand Dragoneii au ajutat la randul lor pe colegii de pe Bega. Aceasta decizie a fost luata deoarece Circuitul se desfasoara pe perioada vacantei, implica deplasari lungi la care nu toti copiii pot ajunge. Pentru a onora competitia, cele doua cluburi au decis deci sa onoreze competitia si sa prezinte cate o echipa la fiecare categorie.

Prima etapa a Circuitului National a fost gazduita de Constanta.

La categoria U8, Micii dragoni sub culorile Timisoarei au obtinut locul V, in principal datorita faptului ca echipa a fost una neomogena, cu multi copii de diferite niveluri si carora li s-a oferit posibilitatea de a avea timp egal de joc.
La U10, Dragonii au fost nevoiti sa se multumeasca cu pozitia a patra a clasamentului, depasita fiind de Soimii Bucuresti si de CS Ovidiu in semifinale si finala mica.
Copiii de la U12 au ocupat alaturi de Warriors locul VII.

Al doilea turneu din Circuit s-a tinut la Cristian Brasov.

Dragoneii de la U8 au luat locul V, Dragonii locul VII iar Dragonii Razboinici ai Timisoarei locul IV la categoria U12.

Turneul al treilea a fost gazduit de Cluj Napoca.
La U12 Darius a fost un element de baza al echipei Warriors Timisoara si a contribuit la ocuparea pozitiei a patra in clasament, la fel ca Emma, edi, Anastasia, Dragos, Matei si Andrei la U8.
La grupa U10, CSR CSM Sibiu intarita cu razboinicii banateni Vanessa si Edi. Dragonii au ocupat la final locul V, depasiti fiind doar de echipe mai puternice din punct de vedere fizic.



A patra etapa a avut loc la Barlad
Micii „Dragoni Razboinici” au dus din nou culorile Timisoarei pe pozitia a V-a a clasamentului, pe cand Darius a luat locul VII alaturi de razboinicii banateni la categoria U12.
Dragonii CSR CSM Sibiu au fost nevoiti sa se multumeasca cu pozitia a VII-a, in ciuda unor meciuri bune facute impotriva colegilor de la Ovidiu si a celor de la Iasi in grupe.

Turneul final al Circuitului s-a tinut la Bucuresti.
Cu numerosi sibieni pe teren, echipa U8 a Razboinicilor Timisoreni a ocupat locul IV la acest turneu si locul V in clasamentul general.
Echipa lui Darius Diac, Warriors Timisoara U12 a incheiat atat turneul cat si Campionatul pe locul IV
Dragonii au ocupat locul VI la finalul acestui turneu si locul V la general, fiind depasita doar de echipe superioare fizic, si avand in clubul din Cumpana un adevarat partener de joc, la un nivel tehnic si fizic sensibil egal.

Campionatul Regional 2019-2020

Sezonul competitional 2019-2020 a inceput cu sperante mari pentru cele doua echipe sibiene, la categoria U8 si U10. Obiectivele erau dezvoltarea jocului colectiv in atac pentru Dragoni si a jocului la sol pentru grupa mica, U8.
Alaturi de Darius Diac, Bogdan Luca si Stefan Caprioreanu, trecuti la grupa de varsta U12 au intarit randurile Razboinicilor timisoreni, unde au jucat in mod constant, imbunatatindu-si jocul de la turneu la turneu.
Prima parte a campionatului, desfasurata in lunile Octomrie si Noiembrie a avut 4 turnee:

Baia Mare-turneul de debut
La Baia Mare echipele sibiene au avut un turneu greu, alaturi de echipe foarte puternice fizic si de un bun nivel tehnic.
Dragoneii au incheiat turneul pe locul II, in urma unei foarte mobile a CS Florin Popovici Baia Mare, iar Dragonii au castigat turneul fara infrangere, impunandu-se in fata celor doua puternice echipe din orasul gazda.

Timisoara: podiumuri

La Timisoara Micutii sibieni au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi de doua ori, impotriva banatenilor de la Warriors si a maramuresenilor de la CSFP, si au ocupat pozitia a treia in acest turneu, dupa un joc vizibil mai bun decat in primul turneu.
Dragonii au fost privati de un loc in finala de regulament. Avand egalitate cu CSFP si victorii in celelalte meciuri ale grupei, s-a ajuns la egalitate perfecta: meci direct,esaveraj general. Deoarece maramuresenii au prezentat o foaie de joc cu mai multi jucatori de varsta „mica” a categoriei, acestia au jucat finala, iar sibienii au putut doar sa joace finala mica, pe care au si castigat-o.

Campia Turzii: din nou pe podium
Dragoneii au urcat pe podium si la Campia Turzii, ocupand locul III, cu 3 victorii si o infrangere, o aparare buna si un atac curajos.
Dragonii au fost nevoiti sa se multumeasca cu treapta a treia a podiumului, desi au incheiat turneul neinvinsi. La egalitate de puncte cu CSM Baia Mare, rugbystii sibieni s-au vazut in postura de a juca finala mica a turneului datorita esaverajului favorabil maramuresenilor in celelalte meciuri ale grupei.



Sibiu: prima infrangere a sezonului pentru dragoni
Dragoneii s-au comportat foarte bine la turneul de la Sibiu si au ajuns sa joace finala turneului, fiind depasiti din nou de spiridusii de la CSFP.
La categoria U10, dupa un turneu si un tur fara greseala, sibienii s-au vazut nevoiti sa se recunoasca invinsi in ultimul meci al anului de catre frumoasa echipa Vulturul Negru Oradea, si a ocupat locul II in acest turneu.

Pe parcursul toamnei am reusit sa creem o noua grupa, U6 (copii nascuti 2014-2015) , un amestec de rugby si „scoala de jocuri” in care principalul obiectiv este dezvoltarea fizica armonioasa, pregatirea copiilor pentru rigorile sportului prin cresterea gradului de disciplina, raspuns la stimuli si comenzi.

Trebuie notat ca pe durata turului acestui Campionat, in fiecare meci in echipa Dragonilor U10 si-au gasit locul si cate 2-3 dragonei de la grupa U8.

In luna decembrie, CSR CSM Sibiu a participat la Marea Mosmondeala, o cursa de alergare cu scopul de a strange fonduri pentru echipa de baschet in scaun cu rotile a Sibiului.

Anul a fost incheiat cu deja traditionalul tur de colindat la sponsorii si partenerii echipei: Conectys, Sedaco Trade si Smart GSM , de la care copiii au primit din nou cadouri frumoase.