Lumea rugbystica din Transilvania Sud si-a dat intalnire pentru a juca „Hora Unirii” de 1 Decembrie la Dumbravita, judetul Timis. Acesta etapa a IV-a, la moment festiv, urma sa marcheze si finalul de an rugbystic pentru categoriile de minirugby.

Din cauza unor probleme de lot, cauzate in principal de mici probleme de santate ( raceala, indigestie), CSR Sibiu a prezentat la Dumbravita o singura echipa, la categoria U10. Cei doi copii ai categoriei U12 care au facut deplasarea au jucat la alte echipe, Oradea respectiv Warriors Timisoara.

Micii rugbysti de la CSR Sibiu au invatat cateva lectii binevenite.

Lectia nr 1: Sa respecti competitia

CSR CSM Sibiu s-a prezentat la acest turneu cu doar jumatate din titulari, cu un efectiv incomplet, petecit cu copii de la categoria „U8”. Ideea a fost sa respectam competitia iar  parinti, copii si antrenori au facut tot posibillul ca cei mici sa se prezinte la meciuri.

Lectia nr 2: Ia fiecare meci in parte

Desi la unele meciuri copiii s-au crezut invingatori dinainte, partidele jucate au aratat ca fiecare meci e diferit, ca fiecare echipa poate avea zile bune si zile mai putin bune.

Lectia nr 3: Nu te gandi la rezultat, da ce ai mai bun

Dupa un inceput de turneu frumos, in care, desi in inferioritate, micii sibieni au reusit o victorie clara, al doilea meci, intr-o inferioritate si mai mare (2 jucatori in minus), dragonii s-au axat pe rezultat mai mult decat pe joc si pe sarcinile individuale. Infrangerea suferita ne-a pus in fata unei realitati crude: nu am jucat pentru a aplica ce am invatat, am jucat doar pentru un rezultat.

Lectia nr 4: Joaca cu zambetul pe buze

Dupa infrangerea (prima din istorie) in fata SCM Timisoara, copiii si-au dat seama ca dintr-un meci trebuie sa iesi cu capul sus si zambetul pe buze. In compania unui adversar cu un joc frumos -Warriors Timisoara- echipa noastra a jucat cu zambetul pe buze, fiecare copil a facut ce a stiut el mai bine. De aici a rezultat cel mai spectaculos meci al turneului, incheiat la egalitate, 40-40 (8-8 la incercari).

Rezultatele sibienilor au fost: CSR CSM Sibiu- Vulturul Negru Oradea 40-15, CSR CSM Sibiu – SCM Timisoara 20-25 si CSR CSM Sibiu- Warriors Timisoara 40-40. Acestea au adus echipei noastre locul III, in urma echipelor din Banat.

La sfarsitul competitie, copii, parinti, antrenori si oficiali au dansat impreuna Hora Unirii:

Horia Stoica, antrenor: Ma bucura faptul ca am invatat niste lectii importante astazi. Ma bucura faptul ca jucatorii si parintii au raspuns „prezent”. Azi am reusit sa avem o echipa unita, si aici vorbesc despre intreg lotul: chiar si cei ramasi acasa ne-au incurajat, stiind ca jucam si pentru ei. Cei prezenti si-au demonstrat dorinta de a ajuta echipa de la mic la mare, fiecare dupa puteri si posibilitati. In ciuda rezultatului brut din clasament, acest turneu este cel mai bun si plin de invataminte turneu al sezonului.

Razvan Borcan, antrenor: Chiar daca am venit cu o „jumatate de echipa”, cei mici au aratat ca iubesc sportul, iubesc rugbyul si au jucat cat de bine au putut. Nu are rost sa vorbim despre „ce ar fi fost daca veneam in efectiv complet”, trebuie sa apeciem ce am vazut azi la Dumbravita.

Dani Barza, antrenor: Copiii de la U 12 au invata lucruri noi, jucand in echipele care i-au primit cu drag. Multumim acestor echipe ca le-au facut si lor loc sa joace si sa acumuleze si mai multa experienta. Cei mici au fost cu adevarat dragoni, au scuipat flacari, mai putin doua minute din cel de-al doilea meci. Cu doi jucatori in minus si un jucator de categorie inferioara pe teren cred ca unii s-ar fi asteptat sa venim ca mielul la taiere. Iata ca am venit ca dragonii si ne-am facut „treaba” pana la capat.