Pe 16 Noiembrie 2018 a avut loc la Santandrei, judetul Bihor etapa a treia a Campionatului Regional de minirugby Transilvania Sud.

Sibiul a prezentat 3 echipe: la categoria U8, grupa mica a CSR-CSM Sibiu a ocupat locul II dupa un turneu bun, invinsa fiind doar de Warriors Timisoara. Copii au facut meciuri bune si au arata un progres fata de etapa trecuta.

Grupa mijlocie, echipa U10 a suferit in sfarsit primele infrangeri in competitii oficiale din acest sezon. Desi nu au jucat rau, copiii nascuti in 2010 au realizat ca la acest nivel exigentele jocului sunt altele. Echipa CSR-CSM Sibiu a ocupat locul III, in urma echipelor din Campia Turzii si Timisoara.

La categoria U12, CSR-CSS Soimii Sibiu a incheiat competitia pe locul III, in urma echipelor din Timisoara si Oradea. Din nou cu o echipa la limita, completata cu jucatori de la categoria U10, echipa sibiana a luptat cat a putut, dar diferenta la nivel fizic si tehnic fata de echipele din Oradea si Timisoaraa fost evidenta.

Horia Stoica, antrenor: Copiii de la U8 s-au prezentat bine, mai bine decat speram. Incep incet-incet sa isi dezvolte calitatile de baza si sa invete jocul la sol, un element important in siguranta jocului si a jucatorului. La U10 am avut niste lacune atat pe plan fizic cat mai ales mental. Copiii din generatia 2010 s-au considerat castigatori dinainte. Nu au aplicat ce au invatat la antrenamente. Ma bucur ca am ajuns la acest punct “0”, in care sa isi dea seama ca la “U10” se joaca ceva mai complex decat la U8.

Razvan Borcan, antrenor: La U12, desi din nou cu un efectiv redus, am observat imbunatatiri in joc. Din pacate, am jucat si cu copii de la U10, iar acest lucru s-a vazut atat din punct de vedere fizic, cat si ca tehnica individuala.

CSR Sibiu va juca ultima etapa a turului pe 1 Decembrie la Dumbravita, judetul Timis.