Campionatul National de minirugby 2022 are 4 etape impartite de-a lungul vacantei de vara: Cluj, Constanta, Gura Humorului si Bucuresti. Categoria de varsta U12 este rezervata jucatorilor nascuti in 2010 si 2011, U10 copiilor nascuti in 2012-2013, iar categoria U8, copiilor nascuti in 2014 si mai mici.

Echipa noastra a prezentat poate cel mai tanar lor de jucatori: 6 copii nascuti in 2010 (din care unul in recuperare), 3 copii nascuti in 2011 si 6 copii nascuti in 2012 (unul din ei indisponibil fizic).

Dupa etapele disputate la Cluj, CSM CSR Sibiu imparte pozitia a treia cu echipa CS Florin Popovici Baia Mare.

Daca in prima etpa, jucata la Cluj, Dragonii sibieni au reusit clasarea pe locul al treilea, chiar inaintea baimarenilor, la Constanta „finala mica” a fost adjudecata de echipa marameureseana.

In prima etapa, la Cluj am participat cu echipa aproape completa, dar fara rezerve. Victoriile din grupe cu Clujul si Campia Turzii si infrangerea cu Baia Mare au dus echipa pe locul 2 in grupa si ne-au permis sa jucam semifinala cu Soimii Bucuresti. Invinsi de echipa care se anunta un candidat serios la ocuparea locului I, Dragonii si-au revenit si au castigat „finala mica” jucata in compania CS Florin Popovici. 5 meciuri, 2 infrangeri, 3 victorii, esaveraj 80-45. La acest turneu am jucat cu 5 copii nascuti in 2010, 3 in 2011 si 4 in 2012. Dragoneii de la U8 s-au distrat alaturi de partenerii de intrecere, desi au terminat competitia pe ultima pozitie. A fost un bun prilej de a invata rugbyul in conditii de meci.

Dragoneii U8
Dragonii U12


La turneul de la Constanta, intr-o atmosfera caniculara, Sibiul s-a inclinat in grupe in fata finalistei din Iasi, si a depasit Olimpia Bucuresti si Barladul. In semifinala am fost din nou depasiti de Soimii Bucuresti, iar in finala mica CSFP Baia Mare s-a dovedit mai proaspata si ne-a intrecut cu 20-10. 5 meciuri, 3 infrangeri, doua victorii, esaveraj 80-120. Lotul sibian a fost alcatuit din 5 copii nascuti in 2010 (din care unul nerefacut complet), 2 in 2011 si 5 copii 2012 (unul dintre ei indisponibil deocamdata pentru contacte).Ca o constanta, echipa noastra inscrie o medie de 3 incercari pe meci, si excluzand „accidentul: cu Soimii Bucuresti )0-55) de la Constanta, incasam aproximativ 2.

„Dragoneii” U8 au participat deocamdata, din lipsa de efectiv, doar la turneul de la Cluj Napoca. Speram sa putem alinia o echipa si la urmatoarele turnee.

Razvan Borcan, antrenor: „Au fost doua turnee interesante. Avem o echipa foarte tanara fata de celelalte competitoare si am fost clar dominati fizic in majoritatea meciurilor. Din punct de vedere tehnic si al disciplinei echipa a aratat bine, copiii nostri sunt la nivelul primelor echipe din tara. Ii felicit pe jucatori pentru daruire. „

Patrick Mungiuri, antrenor: ” Anul acesta sunt 5 echipe care domina campionatul, nu doar tehnic, dar si din punct de vedere al gandirii in teren: Cumpana, Baia Mare, Iasiul, Soimii Bucuresti si Sibiul. Totusi, diferenta la nivel fizic fata de echipele din Iasi si Soimii Bucuresti, ocupantele primelor doua locuri este evidenta.”

Horia Stoica: ” Am avut un sezon ciudat: in toamna, in Campionatul Regional Transilvania nu am jucat, incidenta COVID fiind de peste 20 la mie. In primavara, in returul aceluiasi Campionat, singurul adversar care ne-a pus probleme fizic, tehnic si tactic a fost Baia Mare. Ne bucuram deci sa intalnim in fiecare etapa din Campionatul National minim 2-3 adversari care sa ne provoace, care sa ne domine fizic si sa ne faca sa ne depasim limitele.”