La sfarsitul lunii Martie, Dragonii CSM-CSR Sibiu au participat la primul lor turneu din 2022 la Sighisoara.

A fost de asemenea prima deplasare a anului cu cele doua vehicule: un bus de 8+1 locuri si o masina de 5+2 oferite de sponsorul Conectys in ultimii doi ani.

Am participat cu echipe la 4 categorii: U8, U10, U12 si U14 rugby in 7.

Grupa U8: Marco, Matia, Vic, alaturi de nou-venitii Dami si Alex au jucat primul lor turneu in aceasta formula. Daca pe faza de aparare se face simtita perioada de pandemie, in care am evitat la maxim contactele, pe partea de atac Dragoneii s-au descurcat bine, sustinandu-se reciproc si oferind cateva frumoase actiuni colective.

Grupa U10: Incadrati de benevolul Patrick Mungiuri, Dragonii au inregistrat o victorie si o infrangere. Dincolo de rezultat am putut observa un mare apetit ofensiv, o circulatie frumoasa a balonului si sustinere in momentele de posesie. Pe partea defensiva copiii au fost mai degraba reactivi, lasandu-si in numeroase randuri adversarii sa preia initiativa. Totusi in cel de-al doilea meci, impotriva colegilor din Baia Mare, apararea si-a facut treaba mult mai bine, au recuperat numeroase baloane pe care le-au transformat in contraatacuri, si s-au impus cu 7-1. Rugby Champagne.

Grupa U12: puterea atacului. Coordonata anul acesta de pe margine de Razvan Borcan, generatia 2010 este cunoscuta ca fiind una care se apara excelent, atat la faze fixe cat si in jocul deschis. Primul meci, cel cu Baia Mare ne-a aratat ca inca nu avem maturitatea de a negocia tactic anumite situatii de joc. Nimic ingrijorator, avand in vedere ca partea tactica este recomandat a fi introdusa metodic de la categorii mai mari. Condusi cu 3-0 in primele minute de joc, cand adversarii si-au folosit pilierii pe post de uvertura, Dragonii au reactionat, au pus presiune mai mare pe adversar si au reusit incet-incet sa recupereze baloane si sa contraatace periculos. La pauza unul dintre jucatori observa: „La cat i-am alergat, nu mai pot fizic si o sa recuperam in repriza a doua”. Ceea ce s-a si intamplat. Jocul colectiv in atac si apararea agresiva i-a ajutat pe Dragoni sa incheie meciul la egalitate. Victoria „la 0” cu Titanii Sighisoara a venit normal, apararea fiind deja „in garda”.

U14 rugby in 7: (in)disciplina. La categoria U17 rugby in 7 Dragonii au jucat cu 3 jucatori U14 si restul U12. Primul meci contra fetelor de la Turda a aratat ca deocamdata copiii nu au o gandire a jocului, iar asta i-a costat in primul rand din punct de vedere ofensiv. Rugby in 7 este un sport de evitare in momentul in care ai posesia, iar copiii nostri au cautat mult prea mult solutii individuale in locul unor solutii colective. Chiar daca fizic au facut fata, nu au stiut sa profite de jucatorii cu viteza si spatiile create, iar echipa din Turda a profitat din plin. Al doilea meci, cel cu Leii Campia Turzii a aratat diferit: pe partea ofensiva Dragonii au jucat mult mai bine in echipa, au plimbat balonul si au reusit sa arate ca o echipa de sevens.

Horia Stoica: A fost un turneu bunicel de „incalzire” in vederea turneelor din Mai si Iunie. Pacat ca nu am avut mai mult timp de joc. Speram ca la urmatoarele turnee copiii nostri sa aiba ceva mai mult timp de joc.