Etapa a treia a Campionatului National de minirugby 2019 s-a tinut la Cluj Napoca.
Organizarea AJR Cluj a fost la inaltime, terenul a fost in stare perfecta iar copiii au fost dornici de joaca.

Dragonii au fost prezenti la toate categoriile de varsta, grupele U8 si U12 jucand sub culorile Razboinicilor Timisoreni pe cand grupa U10 a jucat sub titulatura CSR CSM Sibiu si a fost intarita, in contrapartida de doi mici rugbysti de pe malul Begai, Vanessa si Edi.

La toate categoriile copiii nostri s-au purtat bine, aratand un progres in joc fata de turneele precedente. La U8 experimentatii Emma si Edi au pus serios umarul la reusitele echipei banatene, iar Matei, Anastasia, Dragos si Andrei au aratat mai multa implicare in joc si o coordonare mai buna fata de turneele de debut. La final Warriors Timisoara a incheiat competitia pe locul IV.

La U12 Darius a fost un element de baza in echipa Warriors care la randul ei a incheiat competitia pe locul IV, imediat in urma marilor favorite CSO Pantelimon, Soimii Bucuresti si Rugby Cluj Junior.

Echipa reprezantanta a Sibiului, CSR CSM Sibiu s-a plasat pe locul V in urma echipelor din Cluj, Bucuresti, Ovidiu si Turda, echipe net superioare fizic micilor jucatori sibieni. La acest turneu am jucat cu 6 jucatori nascuti 2010 si 2 nascuti in 2009. Toti copiii si-au dat silinta sa faca jocul cat mai cursiv in atac si sa blocheze spatiile in aparare. Daca in prima zi am fost depasiti de Soimii Turda si de Viitorul Cluj si am obtinut o victorie in fata echipei din Cumpana, in primul meci al zilei a doua l-am pierdut pe Edi din cauza unei intinderi in zona inghinala si am continuat turneul in 7 jucatori, din care 6 nascuti in 2010. Copiii s-au aparat exemplar in ciuda celor 10 incercari incasate si am reusit sa terminam cu esaveraj pozitiv ziua a doua, 55-50 gratie unui joc ofensiv mai bine organizat.

Razvan Borcan, antrenor: “Am jucat mai bine decat in celelalte turnee. De la Cristian s-a vazut o schimbare de abordare a jocului, la toate categoriile de varsta. Copiii joaca cu incredere si asta incepe sa se vada si pe tabela de marcaj, nu doar in actiunile individuale sau colective.”

Horia Stoica, antrenor: ” Este al doilea turneu consecutiv despre care pot spune ca a fost cel mai bun turneu al anului. Copiii vechi de la U8 joaca bine, cei noi se pare ca au inteles cum sta treaba cu jocul asta; Darius la U12 si-a cstigat locul in aceasta frumoasa echipa a Timisoarei, iar cei de la U10 aplica foarte bine ceea ce lucram la antrenamente. Venim dupa doi ani in care am exersat jocul la sol, cred ca la acest capitol suntem cei mai buni din tara din punct de vedere tehnic. De curand am inceput sa lucram si pasa in jocul deschis si de doua turnee copiii o fac in conditii de meci mai bine decat la antrenament.
Multumim domnilor Sisiu si Cantor pentru buna desfasurare a acestui turneu si corpului de arbitri pentru rabdarea si pedagogia de care au dat dovada.”