Dragonii de la CSR-CSM Sibiu au avut un an 2021 mult mai bogat in evenimente decat anul 2020.
Desi nu am ajuns inca la humarul de 12-13 turnee anual – cat jucam inainte de pandemie- am reusit totusi sa jucam destule turnee si sa tinem copii „in priza”.

Anul trecut am continuat cele doua directii: Scoala de Jocuri- pentru copii mai mici de 6 ani si Scoala de Rugby, pentru copii de peste 6 ani.

Scoala de jocuri: odata cu venirea primaverii, lui Vladimir, Andrei si Dhaliei li s-au adaugat muuulti-multi copii. Am ajuns pe perioada verii la un grup de 20 de copii la Scoala de jocuri.

Dintre acesti copii, 7 au ajuns in toamna in echipa de minirugby a CSR Sibiu care va participa in primavara in Campionatul Regional Transilvania. Ceilalti s-au orientat spre alte discipline si activitati.

Scoala de rugby: Cei care au jucat cel putin un turneu de rugby au asteptat cu nerabdare reluarea turneelor in 2021.

Echipele U8, U10 si U12 au participat la Sibiu la primul turneul al sezonului, o intrecere amicala la care au participat Soimii Campia Turzii, Rugby Cluj Junior, Soimii Turda si Warriors Timisoara. Dragonii Conectys au participat cu echipe U8, U10 si U12.

A urmat prima etapa de Campionat Regional, jucata la Timisoara. La Categoria U14 rugby in 7, prima participare ne-a adus locul 3, in urma gazdelor de la Warriors si CSS Bega. Echipa U12 (copii nascuti 2009-2010) si-a respectat blazonul si a incheiat competitia pe locul 1, cei de la U10 (2011-2012) au terminat pe locul 2, iar Dragoneii de la U8, pe locul 3.

A doua etapa a Campionatului a avut loc la Cluj Napoca. La U12 am terminat turneul neinvinsi, la U10 in ciuda unor jocuri frumoase am terminat pe locul 5, iar la U8, copiii nostri au preferat sa joce alaturi de colegii de la Rugby Cluj Junior, club care a prezentat o „gasca” frumoasa, de 18 pici U8.


Vacanta a inceput cu traditionalul turneu Oval Beach de la Mamaia. Fiind in perioada vacantelor, am participat la categoria U12, cu o echipa foarte tanara: jumatate din jucatori erau de la categoria U10. Copiii nostri au avut parte de 8 meciuri frumoase in compania echipelor mai tehnice de pe litoral, si mai ales de o saptamana de vacanta la mare.

In luna Iulie clubul nostru a participat la un turneu la munte, la Cristian-Brasov. Dragonii U12 au avut posibilitatea sa infrunte pentru prima oara colegii de la CSA Steaua, de la Buzau, dar si sa reintalneasca „cei mai buni adversari”, Soimii Bucuresti. Echipa U10 a jucat frumos, dar nu foarte eficient, probabil datorata oboselii jucatorilor care au dorit sa intre si la „U12”.

De asemenea, inaintea unei scurte vacante de 2 saptamani, Dragonii au onorat invitatia colegilor de la Warriors Timisoara de a participa la turneul tinut in memoria marelui Chester Williams.

Profitand de rata de infectare scazuta, Dragonii au petrecut la inceputul anului an scolar un week-end la Oradea, pentru 6 ore de antrenament comun cu colegii de la Vulturul Negru. Timp de doua zile am exersat impreuna cu opozitie reala loviturile de pedeapsa si aruncarile in margine, dar si jocul deschis.


Avand in vedere incidenta de infectari cu Covid, am hotarat impreuna cu parintii sa nu participam la competitii sau turnee in orasele unde rata de infectare este prea ridicata. Astfel, am „ratat” primele doua etape din Campionatul Regional 2021-2022, jucate la Timisoara si la Cluj Napoca, orase unde la ora turneelor rata de infectare depasea 12 la mie.

Lantul deplasarilor a fost inchis la fel cum l-am deschis, la Timisoara, cu trofeul Mos Nicolae. Din nou Dragonii s-au intalnit cu colegii de la Bega si Warriors la categoriile U14 Rugby in 7, U12, U10 si U8.

Horia Stoica, antrenor: ” Am decis impreuna cu antrenorii colegi de la CSS Soimii si CSM Sibiu sa ne orientam spre rugbyul in 7. Este un sport olimpic, putin diferit de rugby in 15. Avantajul este ca un jucator de rugby in 7 poate sa se adapteze foarte usor la rugby in 15, venind cu un bagaj mai bun pe partea de aerobie si tehnica, trebuind doar sa suplineasca partea de forta bruta. Avem inca un coleg care vine dintr-o zona cu traditie in Sevens, Patrick Mungiuri care ne-a ajutat mult peste vara atat pe partea de pregatire fizica, dar si pe cea tehnica.
Suntem fericiti ca am reusit sa ducem copiii la aproape toate turneele organizate anul asta. Cred ca dupa Warriors Timisoara suntem echipa cu cele mai multe turnee jucate in 2021. E important pentru cei mici sa se si intreaca si sa se compare cu colegii lor de la alte cluburi.
E foarte important ca am reusit in ciuda conditiilor speciale sa ne pastram si sa ne marim efectivul, dar si sa evitam accidentarile si infectarile la antrenamente si la turnee.”