Desi anul 2021 a fost un an complicat din cauza situatiei sanitare, rugbyul sibian a fost reprezentat la toate categoriile : seniori, juniori si mini rugby. Important a fost ca jucatorii nostri sa joace cat mai multe meciuri si turnee. Cel mai elocvent exemplu a fost participarea rugbyului sibian cu 3 echipe, juniori, seniori si copii U12 la turneul Oval beach, din luna iulie, la Mamaia.CSM Sibiu – seniori:

Echipa de seniori a CSM Sibiu a participat la Openul National de rugby in 7, practic cea mai puternica intrecere de rugby in 7 organizata in Romania.

Rugbystii sibieni au obtinut rezultate frumoase, cu o echipa tanara, bazata in totalitate pe jucatori tineri, formati in Sibiu. Desi a incheiat competitia doar pe locul 9, echipa sibiana a facut fata bine echipelor adverse, formate din colegi mai experimentati.Razvan Borcan, antrenor: „In Openul de Sevens am incercat sa aducem cat mai multi tineri. Rugbyul in 7 este un sport olimpic, o disciplina care castiga in importanta in lumea sportului. Am incercat sa aducem tineri pe care sa-i formam pe tipicurile acestei discipline, care e putin diferita de rugby clasic, in 15. Chiar daca „pe tabela” lucrurile nu au fost extraordinare, suntem multumiti de evolutia baietilor si de prestanta in meciuri. Cu siguranta vom incerca sa ne dezvoltam pe aceasta disciplina.”

Tinerii rugbysti sibieni au participat si la cele 4 etape ale Super 5 Rugby, o intrecere destinata exclusiv jucatorilor amatori. In aceasta intrecere, tinerii sibieni au jucat o forma „mixta” a jocului, rugby in 10. Aceasta forma de joc este cea mai buna varianta pentru tinerii nostri sportivi, avand ceva si din dinamica rugbyului in 7, dar si din contactele de la rugby in 15.

CSS Soimii Sibiu- Juniorii: In prima parte a anului, juniorii de la CSS Soimii Sibiu au incheiat Campionatul National 2020-2021 de rugby in 7 categoria U19. Cu o echipa tanara, sibienii s-au clasat la finalul competitiei pe locul IV. Dupa vacanta de vara, juniorii antrenati de Calin Fugigi si Razvan Borcan au atacat un nou sezon de rugby in 7, din care au jucat doua etape, la aceeasi categorie, U19. Momentan sibienii ocupa pozitia a patra in clasament. Calin Fugigi, antrenor: ” Am decis alaturi de colegii din Sibiu sa ne concentram cu totii spre zona de rugby in 7, la toate nivelurile. Rezultatele noastre sunt corecte. Speram ca acesti tineri pe care ii formam acum la CSS Soimii Sibiu sa ajunga sa aiba aceleasi rezultate, sau chiar mai bune, in anii urmatori, la seniori.”

Minirugby- Dragonii: Copii de la CSM-CSR Sibiu au jucat in primavara doua turnee oficiale, in cadrul Campionatului Regional Transilvania, turnee castigate la categoria U12, si cu locuri 3 obtinute la categoriile U10 si U8. La categoria U14 rugby in 7 echipa sibiana a ocupat lucul 3 intr-unul din cele doua turnee. In urma acestor turnee, echipa sibiana este cea mai buna la categoria U12, a doua la U10 si U8, iar clubul este al doilea club din Transilvania intr-un clasament general U8-U14 (R7).


Micii rugbysti sibieni au participat la mai multe turnee de pregatire pe perioada verii, cand situatia pandemica o permitea, dar nu s-a prezentat la cele doua etape din Campionatul Regional Transilvania 2021-2022 jucate in aceasta toamna, avand in vedere ca cele doua turnee s-au jucat la o rata a infectarii de peste 12 la mie. Horia Stoica, antrenor: ” Suntem multumiti ca am putut juca 8 turnee anul acesta. In anii fara pandemie aveam cam 12-13 turnee pe an. La varsta copiilor nostri mai important decat locul intr-un clasament este dezvoltarea lor sportiva. Tocmai de aceea am preferat sa nu ii expunem riscurilor de infectare la turnee in orase cu peste 12 la mie rata de infectare. Chiar suntem ultima echipa din Transilvania care a jucat un meci, la turneul „Mos Nicolae” de la Timisoara, jucat la o rata de infectare sub 4 la mie.